Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A borotválkozás megerősíti a...

A borotválkozás megerősíti a szőrzetet?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják, igen, a másik fele meg azt mondja, ez tévhit és csak úgy tűnik... mi az igazság?

Én azt tapasztaltam, tényleg erősít, mert volt olyan testrészem, ahol gyenge és világosabb szőr volt, nem szőrtelenítettem, aztán amikor elkezdtem borotválni, szépen megerősödött, erős szálú, vatsgaabb, hosszabb és fekete szőr lett belőle.

2020. júl. 17. 10:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog a szőröd színe megváltozni attól, hogy levágod.
2020. júl. 17. 18:23
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Régen,vagy az idősebbek,mindig azt mondták,hogy erősödik,ma azt mondják,nem... Nekem az a tapasztalatom,hogy az a szőr,ami már egyébként is erős,valóban marad ugyanolyan,viszont a kisebb,pihés szőrt ha leborotválom,igen is erősödik. Konkrétan: Az intim rész és a köldököm közt van egy erős szőrcsík,ami vastag,sűrű,fekete szőrből áll.Ezt régóta borotválom,viszont körülötte a teljes hasam pihésen,de szőrös volt. Egyszer úgy gondoltam leborotválom ott is,majd egész nyáron akkor már borotváltam.Télre amikor visszanövesztettem,ledöbbentem milyen erősen nőt vissza,most már nem csak csíkom van,hanem konkrétan az egész hasam szőrös. De pl. a lábujjaimmal is így voltam.Szőkés,barnás piheszőr volt rajta,de mivel kb 2 centi hosszú,nyárra leborotváltam.Most erős,fekete,vastagszálú szőr van rajta. Nyilván ezek a saját tapasztalataim és én egyébként is szőrösebb típus vagyok,lehet másnak valóban nem erősödik.Nem mindenki egyforma. L.
2020. júl. 18. 08:11
 13/14 anonim ***** válasza:

Valóban azt hallani, hogy nem. Viszont, a haj is szőrzet, és az változhat, akkor hogy is van ez? Van, akinek ritka, vékony szálú a haja. Nekem is ilyen volt. Frissítésként levágattam rövidre. Egy idő után visszanövesztettem, sokkal vastagabb szálú, sokkal dúsabb, sűrűbb hajam van. Gyorsabban is nő, látni, hogy folyton van rengeteg kis rövid, új szál mindenhol, annyira sűrű az egész.

Akkor más testrészen ez miért nem lehetséges? :D

2020. júl. 31. 10:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Levágtál 10 évnyi töredezett, elkopott hajat, amit aztán a helyére nőtt 5 hónapos 5 centis hajjal hasonlítasz össze. Hát persze, hogy az még szép lesz. Csak eltelik 10 év és az is ugyan úgy fog kinézeni.

A másik tipikus eset a hőbörgő tini:

Elkezdte borotválni a szőrzetét 12 évesen és mindig egyre erősebb nőtt vissza.

Oké, csak az a helyzet, hogy tizenéves korban az emberek 99%-nak erősödik a szőrzete. Tudod, gyerekkorból átlépnek felnőtt korba... Ez többek között a szőrzet erősödésével is jár. Ha borotválod, ha nem, csak előbbivel látványosabb, mert mindig friss a szőr. Nem vékonyodik el a vége, ezért tűnik keménynek.

2020. aug. 1. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!