Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A borotválkozás megerősíti a...

A borotválkozás megerősíti a szőrzetet?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják, igen, a másik fele meg azt mondja, ez tévhit és csak úgy tűnik... mi az igazság?

Én azt tapasztaltam, tényleg erősít, mert volt olyan testrészem, ahol gyenge és világosabb szőr volt, nem szőrtelenítettem, aztán amikor elkezdtem borotválni, szépen megerősödött, erős szálú, vatsgaabb, hosszabb és fekete szőr lett belőle.

2020. júl. 17. 10:51
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

*vastagabb

Ha utána megint nem borotváltam sokáig, akkor sem állt vissza az eredeti puhább, vilgáosabb, vékonyabb szőr. Ugynaolyna fekete és erős maradt.

2020. júl. 17. 10:53
 2/14 anonim ***** válasza:
31%

Ha ez az egyik lábadon vagy karodon történt, és a másik oldalon puha és világos maradt a szőr, akkor elhiszem, hogy a borotválás okozta a különbséget.

Ha a lábadat borotváltad, és ott megerősödött a szőr, miközben a karodon pl. nem, vagy a szeméremtájékon történt ugyanez, annak könnyen lehet hormonális változás az oka, nem pedig a borotválás.

2020. júl. 17. 11:04
 3/14 anonim ***** válasza:
6%

Igen megerősiti, de a kor előrehaladtával a férfiaknak magától is beerősödik a szőrösödés folyamata utána meg jön az őszülés folyamata

A nagyon öreg férfiaknál pedig beindul az orrlyuk és a fülben található szőrök növekedése is

(bár én csak még csak majdnem 40 vagyok de nekem már most őszül a szakállam és vágom kell az orromból a szőrt kifelé)

2020. júl. 17. 11:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

NEM erősíti meg.

A szőrzet vastagsága és sűrűsége genetikailag meghatározott.

Azért érezheti valaki erősebbnek, mert a szőrszál nem hengeres, hanem inkább hosszított kúp alakú. Tehát a vége felé vékonyodik. Na most ha ezt közel az alapjához vágod el, ott nyilván vastagabb. Tehát erősödésnek tűnhet. De a növés során ugyanúgy elvékonyodik majd a vége...

2020. júl. 17. 11:54
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

4 Ez téves, mert elkezd jobban nőni a szőr ha borotválod és be is erősödik

Én anno a köldököm alatt részt borotváltam mert az szőrös volt

Aztán volt egy pár szőrszál a köldököm felett is mondom akkor leborotválom azt is

Egy két borotválás után már féltenyérnyi hosszú szőr nőtt ki ott ahol előzőleg még csak pihe szőrök voltak

2020. júl. 17. 12:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

5: nem azért kezd el nőni a szőröd, mert borotválod, hanem azért borotválod, mert nő! :-D

Felcseréled az okot és okozatot.

A nemi érés, a hormonműködés befolyásolja a szőrnövekedést, nem a borotválás.

2020. júl. 17. 12:03
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
6 Addig nem nőtt és erősödött sehová sem csak piheszőrök voltak, rögtön utána kezdett el erősebb szőr nőni ott borotválás után
2020. júl. 17. 12:06
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor hidd azt!

De a tudomány nem támasztja alá az empirikus tapasztalatodat. :)

2020. júl. 17. 12:06
 9/14 A kérdező kommentje:
Én is a köldök alatti részre gondoltam elsősorban. Először még tiniként (15-16 évesen) kezdtem borotválni az akkor szőkés, vékony szálakat, majd ebből lett erős, fekete, hosszabb szőr. Erre ráfogható a hormonális változás. Viszont most, 26 évesen, az eddig borotvált résztől még picit jobbra meg balra a hasamon, meg picit a köldök feletti részt is leborotváltam, mert 1-1 feketésebb szál ott is akadt a szőke pihések között. Pár alkalom után már a szőkés pihések helyett is erős, fekete, hosszú szőr nőtt megint, mint a köldök alatt.. miért? Ha meghagyom, hogy visszanőjön, akkor sem kopik ki és lesz olyan, mint a ahsam többi részén a szőkés pihe. Ugyanolyan feket marad, vastagabb a szál és sokkal hosszabbra nő.
2020. júl. 17. 12:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A szőrszálban nincsennek idegek (igencsak fájdalmas lenne a hajvágás, ha mégis), anélkül meg hogyan érzékelné a szőrtüsző, hogy mi történt az általa növesztett szőrszállal a bőr felett?

Ha a borotválástól, hajvágástól erősödne a szőr/haj, 40-50 éves korára mindenki csubakka lenne...

2020. júl. 17. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!