Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha mindent megteszek a hajamér...

Ha mindent megteszek a hajamért, elkerülhetem a szőkítés negatív következményeit?

Figyelt kérdés

Erről beszélek: [link]

Nagyon félek, hogy ilyen lenne a hajam utána, ezt nagyon nem szeretném.

Viszont nagyon szeretnék színes hajat, amihez elengedhetetlen a szőkítés. Használom a teljes otthoni Olaplex szettet (3-7-ig), meg a szőkítés előtt is elmennék egy Olaplex kezelésre (1-2), és természetesen a folyamat közben is használnánk, mert csak profi fodrászhoz mennék, aki professzionális termékeket használ. Ezen kívül egy ideje nem vasalom a hajamat, hajszárítót meg soha nem is használtam. Soha nem volt festve, csak hajszínezővel és toner-rel (jelenleg sötétbarna, de megvárnám, hogy kikopjon az eredeti középbarnára).

2020. jún. 30. 08:00
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

Évek alatt elvékonyodhat a hajad, a drasztikus fehérítés, festékek miatt akár allergiád is kialakulhat.

Nem szabad túlzásba vinni.

2020. jún. 30. 08:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Sajnos hosszabb távon nem, ez nagyon világos. Egyébként ha képen lévő hölgy haja is olyan, mint a vattacukor.
2020. jún. 30. 09:31
 3/6 anonim ***** válasza:
ha-a*
2020. jún. 30. 09:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Habár a vattacukor, mint jelző, számomra pozitívan hangzik, gondolom, te nem így értetted. Nem a színe miatt linkeltem be a képet, hanem az állapota miatt. Hogy mennyire tönkre van menve, és ezt szeretném elkerülni. Színre "sima" platinát szeretnék, nem hófehéret. Tudom, a platina se sokkal jobb.

Egyébként úgy terveztem, hogy a teljes hajamat csak egyszer (vagy hát amennyi alkalom kell elsőre) szívatom le, utána már csak a lenövést. Színváltáskor sorba mennék, egymásra hasonlító színeket használnék egymás után, hogy olyankor se kelljen kiszőkíteni. Makacsabb színeknél viszont idővel kb elengedhetetlen lenne a szőkítés, de olyankor se teljesen terveztem, csak ilyen "bleach bath"-tel, nagyon sok videót néztem ezekről. A hajszínezők meg önmagában nem károsak, olyanok, mint egy balzsam, csak pigmentek vannak benne pluszban. Tartós hajfestéket nem szeretnék használni, a szőkítéssel van itt a gond.

2020. jún. 30. 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:
69%

Onnantól kezdve hogy előbújt a hajad a fejbőröd alól, folyamatosan romlik az állapota: uv fény, hajmosás, szárítás, fésülés. A hajfestés csak egy újabb gyorsító tényező.

Mivel a haj nem élő szövet, nem képes a megújulásra.

A gyakorlat azt mutatja, hogy minnél jobban piszkálod, kenegeted, annál gyorsabban megy tönkre.

A gyönyörű,selymes fenékig érő hajzuhatagok ne tévesszenek meg. Az bizony póthaj.

2020. jún. 30. 17:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt javaslom, hogy évente 3 alkalomnál többször ne szőkítsd. Nekem alapból is mindig szálkás, göndör hajam volt, használhatok akármilyen drága hidratálót, semmi nem segít. Most ki fogom próbálni az Olaplex kezelést, remélem, az használni fog valamit. Ha alapból fényes, sima hajad van, akkor évi pár szőkítés sem fogja tönkrevágni. Ha alapból szálkás a hajad, annak már úgyis mindegy, nem oszt nem szoroz🤣
2021. febr. 10. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!