Ha mindent megteszek a hajamért, elkerülhetem a szőkítés negatív következményeit?
Erről beszélek: [link]
Nagyon félek, hogy ilyen lenne a hajam utána, ezt nagyon nem szeretném.
Viszont nagyon szeretnék színes hajat, amihez elengedhetetlen a szőkítés. Használom a teljes otthoni Olaplex szettet (3-7-ig), meg a szőkítés előtt is elmennék egy Olaplex kezelésre (1-2), és természetesen a folyamat közben is használnánk, mert csak profi fodrászhoz mennék, aki professzionális termékeket használ. Ezen kívül egy ideje nem vasalom a hajamat, hajszárítót meg soha nem is használtam. Soha nem volt festve, csak hajszínezővel és toner-rel (jelenleg sötétbarna, de megvárnám, hogy kikopjon az eredeti középbarnára).
Évek alatt elvékonyodhat a hajad, a drasztikus fehérítés, festékek miatt akár allergiád is kialakulhat.
Nem szabad túlzásba vinni.
Habár a vattacukor, mint jelző, számomra pozitívan hangzik, gondolom, te nem így értetted. Nem a színe miatt linkeltem be a képet, hanem az állapota miatt. Hogy mennyire tönkre van menve, és ezt szeretném elkerülni. Színre "sima" platinát szeretnék, nem hófehéret. Tudom, a platina se sokkal jobb.
Egyébként úgy terveztem, hogy a teljes hajamat csak egyszer (vagy hát amennyi alkalom kell elsőre) szívatom le, utána már csak a lenövést. Színváltáskor sorba mennék, egymásra hasonlító színeket használnék egymás után, hogy olyankor se kelljen kiszőkíteni. Makacsabb színeknél viszont idővel kb elengedhetetlen lenne a szőkítés, de olyankor se teljesen terveztem, csak ilyen "bleach bath"-tel, nagyon sok videót néztem ezekről. A hajszínezők meg önmagában nem károsak, olyanok, mint egy balzsam, csak pigmentek vannak benne pluszban. Tartós hajfestéket nem szeretnék használni, a szőkítéssel van itt a gond.
Onnantól kezdve hogy előbújt a hajad a fejbőröd alól, folyamatosan romlik az állapota: uv fény, hajmosás, szárítás, fésülés. A hajfestés csak egy újabb gyorsító tényező.
Mivel a haj nem élő szövet, nem képes a megújulásra.
A gyakorlat azt mutatja, hogy minnél jobban piszkálod, kenegeted, annál gyorsabban megy tönkre.
A gyönyörű,selymes fenékig érő hajzuhatagok ne tévesszenek meg. Az bizony póthaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!