A mai tinik, fiatal húszasok közül tényleg többen választanak "extrém" hajszíneket?
Nem, ez amiatt van, hogy ma már a DM-ben, Rossmann-ban is lehet kapni extrém színeket.
33 vagyok, mikor én festettem lilára a hajamat 2003-ban, akkor még nem volt youtube, hogy megnézzem, egy csomó embernek hogy sikerül a hajfestés, cikkeket is alig találhattam róla.
El kellett menni fodrászkellékesbe, drága volt, és mivel nem sokan használták, tapasztalatok híján a fodrászkellékes sem nagyon tudott a kérdésekre válaszolni. De arra is emlékszem, hogy fodrászkellékesnél sem nagyon volt, volt egy pécsi bolt, ahonnan online rendeltem pestiként. És akkor még az online vásárlás sem volt elterjedve.
Amúgy idén már egyszer befestettem a hajam rózsaszínre, nem fogom kihagyni, ha már elérhető végre. :)
Ma már rengeteg olyan színes hajfestési verzió van (kréta, spray, kimosható festék), amivel egyszerűen lehet dolgozni, ugyanakkor könnyű megszabadulni tőle akár egy hajmosással.
Véleményem szerint sokaknak tetszik a színes haj, viszont permanens verzióban már jóval kevesebben vállalnák be iskola, munkahely miatt, vagy nem szeretnék leégetni az egész hajkoronájukat, mert nem minden hajszerkezet bírja az extrém mértékű szőkítést/festést.
Nekem már gyerek korom óta tetszenek a különlegesebb hajszínek, pl. a kékbe hajló fehéres-szürkés árnyalatok. Goth vagyok egyébként, láttam pár animét, de nem vagyok egy nagy “otaku“.
Nem kell mindig arra gondolni, hogy az összes ember egy aktuális hullám miatt akar ilyen frizurát, öltözködik különféle ruhákba. Persze, sajnos megvan ez a felszínes, divatmajom réteg is, de általában ők messze nem a “deviánsabb” létformákhoz tartoznak, akik kreatív önkifejezésből művelik ezt, hanem főleg beolvadásból. És a palettájuk kb. 2-3 aktuális celeb haj kreációjában általában ki is merül, - ami nem “bevett”, azt már ő sem vállalnák be.
Egyébként hajviselet/színezés terén pont, hogy a ‘90-es évek alteros gyermekei voltak elrugaszkodottabbak.
Mert amíg a mai tiniknek / fiatal felnőtteknek ez inkább “egynyári, ‘fesztiválozós’ mulatság”, addig ezeknél az embereknél tartós, önkifejezést sugárzó viselet az év, és életének bármely szakaszában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!