Az baj, ha csak hajbalzsammal mosok hajat, és sampont nem használok előtte?
Én ilyet még sose hallottam, balzsammal hajatmosni... :O
HAjmosás után balzsamozni, azt igen, de ilyet.. mindig tanul az ember valami újat.
Annyi gond lehet vele, hogy az nem hajmosás, a balzsam nem tisztít, max illatos lesz a hajad, de tiszta nem.
Miért, próbáltad, hogy kihozza-e a koszt? Nálam senki nem vette észre, hogy fél év alatt kb. 2x használtam sampont... És több százezren mosnak így hajat, ha nem hiszed, járj utána. Attól, hogy itt Magyarországon mindenki szűk látókörű, és csak azt szajkózza amit hall, attól nem biztos, hogy igaza van.
Nézd csak:
Nagyon el vagytok tévedve...
A kérdésre válaszolva, igen nagy baj hosszútávon, ha csak balzsamozol, mert valóban bezsírosít, és a hajmosásnak pont az a lényege, hogy kitisztítsa az egy hét alatt fölrakódott koszt, piszkot, port és felesleges zsiradékot a hajadból. Egy mezei hajbalzsamban nincsenek tisztító összetevők, még csak látni, tapasztalni sem kell, hogy nem hozza ki a koszt. Ezért szükséges a sampon, ami lehetőleg Sodium Laureth Sulfate-, Sodium Lauryl Sulfate- és szilikonmentes is legyen. Viszont van egy új módszer nagyon száraz hajra, ami a fodrászok által népszerűsített sampon-balzsam-sampon módszert újítja meg úgy, hogy a balzsammal/pakolással kezdjük a hajmosást, amit 20 percig rajtahagyunk, majd a procedúra végén egy borsónyi samponnal átdörgöljük a hajunkat, így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. A balzsam intenzíven ápol, a sampon pedig tisztít. Hosszútávon ez válik be a legjobban, próbáld ki.
A balzsamok többségében elég sok pl. az alkohol, ami leszedi a zsírt. Aki meg csak balzsammal mos hajat, az beiktat néha mélytisztító mosásokat, nem évekig csak balzsamot használ.
Amit írtál utolsó válaszoló, én azt is próbáltam, és arra jutottam, hogy semmi értelme mosás előtt és után is balzsamot használni. Pláne, hogy az én hajamra egy átlag 200 ml-es balzsam 4 mosásra elég ha egyszer balzsamozok. Nekem nem vált be, sokaknak igen, ezt angolul CWC mosásnak hívják amúgy, condition-wash-condition. Erről is sokat lehet olvasni angolul. Úgyhogy nem a magyar fodrászok találták ki, ez nem új keletű dolog. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!