Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mennyire valószínű hogy a...

Mennyire valószínű hogy a járvány és a kijárási korlátozás megszűnése után a szépségszolgáltatások árai jelentősen csökkeni fognak?

Figyelt kérdés

A vendégkör nagy részét erősen érintette a járvány gazdasági hatása (diákmunkából egyetemistalányok akik a turizmusban vagy a kereskedelemben dolgoztak munkanélküliek lettek, alkalmazottak stb.)

Ha x ezer ember maradt munka nélkül nem jogos hogy a körmösök és a fodrászok is a jelenlegi erősen túlárazott árakon dolgozzanak újra.

2020. márc. 29. 17:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező te egy igazi kicsinyes vagy ne haragudj. Azért mert te spúrolod erre a pénzt azért még ez valakinek a munkája amiből él és és nem kötelessége az ilyen garasoskodókhoz alkalmazkodni. Szerencsére vendégeik akkor is lesznek mert az emberek nagy többsége nem ilyen... Vergődj itt nyugodtan ezen de attól még semmi nem lesz olcsóbb.
2020. márc. 29. 20:49
 12/26 A kérdező kommentje:

Ti ültök fordítva a lovon.

Nagyon sok embert már négy órába vettek át fele pénzért, ami még igy is több mint a semmi. Igy is örülnek hogy van munkájuk és jövedelmük.

Ha még nem esett volna le, a vendégeid a munkaadóid mert azok fizetnek a munkádért nem pedig fordítva.

Ha pedig a munkaadó költségcsökkentést szeretne két lehetőséged van : csökkented az áraid és lesz munkád vagy pedig bezársz.

A munkáltatót se érdekli, hogy a kenyér ára ugyanannyi most is mégis sokakat átvettek részmunkaidős foglalkoztatásra.

2020. márc. 29. 21:10
 13/26 anonim ***** válasza:
81%

Pont emiatt a körmösnek és a fodrásznak is ki fog esni a bérének egy nagy része, miért gondolod azt, hogy majd miután végre visszatérhetnek a munkájukhoz majd azon fognak gondolkodni, hogy hogyan segítsenek az ilyeneken mint te? Ez ne szeretetszolgálat és nekik is lesz mit bepótolniuk!

Ha viszont ez neked ennyire nem tetszik, akkor barátom festhetsz otthon is hajat drogériás festékkel és otthon is lehet géllakkozni. Tessék, máris spórolhatsz. Ha pedig ez nem tetszik, akkor nem kell sem hajat festeni sem pedig körmözni, enélkül is túl fogsz élni valószínűleg.

2020. márc. 29. 21:14
 14/26 A kérdező kommentje:
Komplett szolgálatószektorok maradtak munka nélkül és az egész Unió gondban van, ti pedig még mindig azt hiszitek hogy nektek nem kell beáldozni mert majd a hülyék jönnek majd és fizetnek tízezreket.
2020. márc. 29. 21:16
 15/26 anonim ***** válasza:
84%
AKKOR NE GYERE HOZZÁM ÉS EL VAN INTÉZVE. Ennyire ne legyél már felháborodva azon, hogy más emberek szeretnének a víz tetején maradni ahelyett, hogy máltai szeretetszolgálattá változnak... A Lidl meg a Tesco sem csökkenti az élelmiszer árait, a gáz és a villany is ugyanannyi, az albérletem is. Mégis miért dolgoznék kevesebbért? Te majd ha visszamész dolgozni akkor te is majd csak az órabéred felét veszed fel, hogy a főnököd összeszedhesse magát? Vagy rád ez nem vonatkozik????
2020. márc. 29. 21:20
 16/26 A kérdező kommentje:

#13 Én túlélem sőt Budapest összes szalonja közül válogathatok, nyugi biztos találok olyat ami megfelel a tárcámnak, nem nekem kell majd visszacsábítanom a kiesett vendégeket.

Nagyobb éttermek már árat is csökkentettek hogy legyenek megrendeléseik és tudjanak házhozszállítani, de ők biztos hülyék.

2020. márc. 29. 21:22
 17/26 anonim ***** válasza:
88%
Mindenki tudja, hogy egy jó körmös kincset ér ezért a vendégeim többsége ragaszkodik hozzám és ha most ki is fog maradni néhány alkalom utána ugyanúgy alig fogják várni, hogy megcsináljam a körmeiket és ugyanúgy ki fogják fizetni a díjat. Te meg menjél nyugodtan ahova szeretnél de engem kerülj el ha kérhetem, köszi. :D
2020. márc. 29. 21:29
 18/26 anonim ***** válasza:
88%

Körmös és gyógypedis vagyok. Hozzám van, hogy orvos irányítja a vendéget.. Rengeteg időt pénzt áldoztam erre a szakmára. Imádom a vendégeimet minden nap élvezettel mentem dolgozni soha de soha nem panaszkodtam pedig minden hónapban úgy rak össze a gyógymasszőröm, hogy működni tudjak de megéri, mert ez volt az álmom.

Ennek ellenére 1500-2000 forintos géllakk miatt én ki se nyitnám a szalont. Ez nem egy drága hobbi kedves kérdező. Szerintem mindenki (kozmetikusok, fodrászok) nevében mondhatom, hogy imádjuk a munkánkat szívvel lélekkel dolgozunk DE van egy határ ami alatt el sem fordítanánk a szalon kulcsát. Nyugodtan kérdezz itt meg bárkit mennyi kiadásunk van, továbbképzések, alapanyag, bérleti díjak, könyvelés és akkor nem számolunk azzal, hogy mire idáig eljut valaki, hogy dolgozhat a szakmájában már több 100.000-et beleforgatott. Ha érdekel szívesen küldök neked árlistát sőt a kiadásaimat is :) Aztán mesélj, mi a túlárazott.

2020. márc. 29. 23:51
 19/26 anonim ***** válasza:
26%
igaza van a kerdezonek,nem lehet tudni mit hoz a jovo,ugy nez ki a gazdasag megsinyli ezeket az idoket,ha nem lesz fizetes a vendegeknek,vagy joval kevesebb az biztos,sokan meggondoljak ,fodrasz kormos?vagy bankhitel,berlet,vagy etel,a sajat konkurenciarol nem is beszelve,a gazdagabbaknak biztos telik ra,de a kis emberek,nem biztos ,hogy megtudjak fizetni a jovoben, aki tokeeros uzletel rendelkezik tuleli a valsagot,de a szepseg iparban sokan bedolnek,a vilag nagyon meg fog valtozni a virus utan
2020. márc. 30. 07:06
 20/26 anonim ***** válasza:
83%

Havonta 100 ezer forintomba kerül az, hogy dolgozom. A járulék, a bérleti díj, a könyvelő. Ehhez jön még az anyagköltség, ami havonta kb 50 ezer ft.

Ha csökkenteném az áraimat, akkor többet kellene dolgozbom ugyanannyi pénzért, ami megnövelné az anyagköltségemet, tehát lényegében sokkal több munkával sokkal kevesebbet keresnék... Ezt így fel tudod fogni?

2020. márc. 30. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!