A kijárási korlátozás alatt a víkendházamba hétvégente lemehetek azért?
Mivel az is az enyém, ezért mondhatni hogy tulajdonképpen ugyanúgy lehet a "lakhelyem". Itt a városban sehová sem járok, de jön a jó idő, és ott lenne teendő a kertben bőven.
Igazából itthon beszállok a kocsiba, ott meg kiszállok, a házban is egyedül leszek, szóval tulajdonképpen emberi kontakt nulla.
Szerintetek ez így belefér? Végülis így senkit sem fertőzök, és én sem kapom el.
Nem. Bár meglátjuk hogyan működik, de nyomós indok nélkül bírságot fogsz kapni ha igazoltatnak.
Technikailag be fog ez állni, mert b..sznak rá a magyarok. Szóval munkahelyi igazolás kell majd meg blokk később
Ha jól értettem, ennek a rendeletnek az a lényege h a személyes kontaktok számát csökkentsék, illetve az időseket elválasszák a fiataloktól.
Hisz a szabadban való sétát is engedélyezik egyedül nem? Szerintem ha kocsival megyek a saját magánterületemre, az fertőzés szempontjából még biztonságosabb is, mintha az utcán sétálgatnék. Persze lehet, hogy én értelmeztem rosszul a hallottakat.
Az lehet hogy te kocsiban egyedül lemész.
De ezt a magyarok úgy értelmezik, hogy akkor csapatunk le Balcsira ezerrel ilyen szép időben.
Egy ideig ez fun, aztán bekeményít a rendőrség az tuti, mert mindenki szarik rá az egészre.
Én is amiatt aggódok amúgy, hogy az ilyen barmok miatt még ezt sem lehet majd, és azok is megszívják, akik hozzám hasonlóan vigyáznak, és óvatosak.
Egyébként olvastam a rendeletben, hogy fodrászhoz vagy manikűröshöz is el lehet menni, amit szintén nem mondanák létszükségnek.
Illetve írják, hogy "A szakértő szerint a most bevezetett intézkedések lényege, hogy a közösségi távolságtartást (social distancing) foglalta keretek közé, miközben csak kevés valódi tiltást tartalmaz."
Ezért mondom, hogy szerintem a magányos ingázással nem jelentek veszélyt másokra.
a korlátozás nem tiltja és tényleg nem veszélyes senkire, szóval ha halaszthatatlan teendőd van akkor menj
nyilván mindenki maradjon otthon amennyit csak teheti, de indokolt esetben azért el lehet hagyni a házat, ha azzal nem veszélyeztet senkit
szerintem ez még belefér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!