Videki nyaraloba autoval lemehet a csalad kijarasi korlatozas alatt?
Lol Angliában emiatt szigorítottak pont.
Nem, maradj otthon, ne most strandolj meg kapálj tulipánt a telken. Ez nem nyári szünet.
Nem találok olyan pontot a rendeletben, ami engedné, hogy a hétvégi házunkba menjünk egy másik településre. Sajnos.
Én is szívesen mennék, de szerintem nem lehet, mert nincs az engedélyezett tevékenységek között.
Nem tudom, ellenőrzik-e, pl. az úton megállítja az autót a rendőr és kérdi, hogy hova mész, milyen célból? Hiába mondod, hogy te nem fogsz elmenni sehova a házból, udvarból, még talán boltba se, amit kétlek, és hiába mondod, hogy csak a hétvégi házad udvarán leszel...akkor sincs felsorolva, hogy hétvégi pihenés céljából mehetsz mondjuk a tóparti házadhoz. És ha bekopog a hatóság hétvégén a telkeden, hogy mi célból vagy ott, milyen alapszükséglet miatt? Vagy már az úton félúton visszafordítanak, hogy menj vissza alakóhelyedre. Én ettől tartok. Valahol a neten olvastam, hogy eldöntheted, hol tartózkodsz, még csak bejelentve sem kell, hogy legyél, de akkor meg azt a helyet nem hagyhatod el. Szóval szerintem a hétvégi autós közlekedés a hétvégi telekre az totálisan felejtős. Szerintem. Ez csak egy vélemény. Úgyhogy amíg a médiában nem közlik hivatalosan az ellenkezőjét, addig én így értelmezem.
Ha elgondolkoztok rajta, hogy milyek okból hozták a rendeletet, akkor nem kell több ilyen kérdést feltenni. Nem a "menéssel" van a probléma, hanem azzal, ha közben folyamatosan köpködsz másokat vagy mások kitüsszentett nyálcseppjeit lélegzed be, és ha az úticélodon is ezt teszed. Nem azért hozták ezt a rendeletet, mert valakinek fent az a perveriója, ha üres utcákat lát, hanem azért, hogy az emberek kontaktjainak számát csökkentsék.
Szóval igen, mehettek a nyaralóba, ha muszáj. Viszont ne tömegközlekedéssel, hanem kocsival. És ne puszilkodjatok össze az összes szomszéddal, ahogy odaértek, hanem csak egymással legyetek közeli kontaktusban.
Lemehettek, főleg, ha valamilyen fontos dolgotok van ott. Még nincs kijárási tilalom. A lényeg, hogy tartsátok be az ajánlott távolságtartást másokkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!