Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha a fodrasz elrontja a...

Ha a fodrasz elrontja a hajam, azert kell fizetni?

Figyelt kérdés
Hogyha a fodrasz nem olyan hajat csinal, amilyet en kertem (balayage pl.) azert kell fizetni? Mit kell mondani ott helyben?

2020. jan. 29. 20:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%
A munkát elvégezte,dolgozott vele,tehát kell. Ha nem tetszik,nem adsz borravalót és máskor nem mész hozzá.
2020. jan. 30. 06:16
 12/25 anonim ***** válasza:
77%

Nem utálok jobban bármit, mint a hülye hozott képeket, amin nem a vendég van, hanem egy kép. A képen más a kiinduló hajszín, nem tudjuk festett-e eleve, vagy természetes, a hajminőség más látszatra, a hajsűrűség, nem látjuk a képen, hogy 12%-os oxival lett-e szivatva, de a vendégé látszatra a 6%-ost se fogja elbírni, stb. És csináljak ugyanolyat. 🤦‍♀️🤦‍♀️ Feketéből, vörösből csináljak fehérszőke ombrét azonnal, egyszeri alkalommal. És a többi hülyeség.

Úgyhogy igen, kell fizetni. Nyilván ha egyértelműen rossz, leégette a hajad, nem egyformán vágta, foltos a szőkítő, vállalhatatlan az utcán, akkor nem. De ha csak neked nem tetszik, mert azt hitted varázsló, akkor bizony ki kell fizetni.

2020. jan. 30. 07:24
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Vannak országok pl. tőlünk nyugatra, ahol ha kapsz egy szolgáltatást, akkor alap, hogy a végén megkérdezik, elégedett vagy-e. Ha nem, akkor komolyan veszik, hogy találjanak rá valami megoldást, végső esetben akár azt, hogy nem fizettetik ki. Persze ehhez kell az ügyfelek részéről is egy olyan kultúra, hogy nem élnek vissza a lehetőséggel...
2020. jan. 30. 15:39
 14/25 anonim ***** válasza:
17%
Nem, 11-es, nem végezte el a munkát! Ha ő egyenes hajat rendelt, és göndör hajat csináltak neki, akkor nem végezték el a megrendelt munkát. Ha én csirkét rendeltem az étteremben, és disznót kapok, amitől undorodom, azt nem fizetem ki. A szolgáltatás igénybevevője nem kiszolgáltatottja a szolgáltatónak.
2020. jan. 30. 17:03
 15/25 anonim ***** válasza:
69%
De ha megkapod a csirkédet, viszont nem ízlett, mert rosszul készítették, akkor kifizeted, mert ízlések és pofonok. Viszont nem mész többet. A hasonlatod nagyon rossz.
2020. jan. 30. 17:32
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

"Nem utálok jobban bármit, mint a hülye hozott képeket, amin nem a vendég van, hanem egy kép. A képen más a kiinduló hajszín, nem tudjuk festett-e eleve, vagy természetes, a hajminőség más látszatra, a hajsűrűség, nem látjuk a képen, hogy 12%-os oxival lett-e szivatva, de a vendégé látszatra a 6%-ost se fogja elbírni, stb. És csináljak ugyanolyat."

Tehát akkor a fodrász szakma nem ér semmit, mert nem lehet semmit megoldani, és drága is?

A húgommal is volt olyan, hogy fehér hajat akart. A fodrász megmondta neki, hogy nem vállalja, mert annyi szőkítéstől a kezében fog maradni. Kommunikáció.

Én egyszer vittem képet, hogy megmutassam, rövid hajat akarok, de úgy, hogy ha oldalt van elválasztva, ahol mindig, akkor mindkét oldalon a fülem mögé tudjam tenni. Nem lett olyan, pedig nem egy bonyolult kérés.

2020. jan. 30. 17:52
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd már el légyszives mit írtam. Pont azt írom, hogy ha hoz valaki egy képet, amin nem ő van, hanem egy frizura, az nem biztos, hogy olyan is lesz. Én hiába látom a vendégen, hogy középszőke a haja, és 5 árnyalatot le tudok neki szívni, a szőkítőre korántsem biztos, hogy úgy reagál a haja, hiszen akkor érek hozzá először. De én is jó példa vagyok. Gyári eredeti világosszőke vagyok, mégis a szőkítő nem szívja le fehérre, pedig kb. 3-4 árnyalatnyi a különbség. Erőssebbel meg nem lehet, mert széttörik, annyira vékony. Tehát ránézésre egy fordulóval meg lehetne, de mégsincs így.

És elmondom a lehetőségeket, kommunikálok, de drasztikus változásnál sosem kiszámítható az eredmény.

2020. jan. 30. 18:23
 18/25 anonim ***** válasza:
Ja, nem is 3-4, inkább 2 árnyalat.
2020. jan. 30. 18:24
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a vágást ne keverjük ide, az teljesen más része a fodrászatnak. Ott is számít persze, hogy milyen a hozott anyag. Ha valaki egy full egyenes kirítkított bobot akar, közben neki, dús, erős, göndör haja van, akkor is pillázok és elmondom, hogy kizárólag mindennapi vasalással fog úgy állni ez a fazon, és a göndör, hullámos hajnál a ritkítás sem mindig jó, hiszen a rövidebb szálak még jobban kunkorodnak, kifelé állnak.
2020. jan. 30. 18:40
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Na de egy lapockáig érő egyenes hajból csak lehet vágni úgy, hogy egyenesen a fül mögé lehessen tenni.

Azt továbbra sem értem, miért kell tudnod, hogy Gwen Stefani haját hogy intézik el, neked a fejemen lévő hajat kell nézni. Ha viszek mondjuk egy festetlen, eredeti vörös hajat képen, akkor csak széttárod a kezed, hogy hát, ez eredetileg ilyen, neked nem lehet vörös?

2020. jan. 30. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!