12 évesen gáz ha valakinek szőrös a lába?
Igen, nyugodtan elkezdheti. Próbáljon meg először anyukájával megbeszélni a dolgot. Ő is tud neki tanácsot adni.
A szőrtelenítőkrémeknél egyébként is allergiatesztet kell végezni, hogy bírja-e a bőre. Az epilátor tövestől tépi ki a szőrt, fájdalmas, de hosszabb ideig tart. A szőrtelenítő krém max 1-2 napig.
Visszatérve a “gáz” fogalmára:
Szerintem sokkal gázabb azért bántani vagy hibáztatni egy kislányt, mert most szembesül ezekkel a dolgokkal, a nőiesedéssel, amiről eddig semmilyen fogalma nem volt, és még kezdetleges az eszközparkja a szőrtelenítéshez.
Ezért nem értettem soha azokat a szülőket, akik önkényesen eldöntik, hogy “nem borotválhatod a lábadat 14 éves korodig, a szemöldöködet nem szedheted ki, amíg 16 nem leszel, a kozmetikus meg nettó pénzkidobás”. Mindenki más ütemben fejlődik. Aki jóval előbb ért, mint a kortársai, - pl. hozzám hasonlóan, az meg sajnos nem tehet erről. Borzasztó lehet az a helyzet, hogy a szülők minden ilyen “beavatkozástól” tiltanak, közben pedig nem múlik el úgy egy nap se, hogy az osztálytársaid jetinek vagy csubakkának csúfolnának.
Még az én atom konzervatív anyám is képes volt ezt felfogni. 10 évesen ő vitt el kozmetikushoz kiszedetni a szemöldököm, mert középen már szinte összenőtt.
Mindenkinek szőrös az egész teste.
Van akinek làtszik, van akinek nem.
Nem szabad ilyen korban elkezdeni a szőrtelenítést.
Abban a korban vagy, amikor a szőrzet erősödik hormonok hatàsára. De ez nem végleges! Egy része magàtól ki fog hullani!
De ha ennyira zavar, akkor szedd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!