Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Pontosan hogy kell használni...

Pontosan hogy kell használni a ricinus olajat?

Figyelt kérdés

Muszáj felmelegíteni használat előtt?

Hajat kell mosni előtte?

Mennyi ideig maradhat a hajon?(max-min)

Köszii a válaszokat:))

2019. dec. 28. 01:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Én a ricinus olajat keverni szoktam olívaolajjal, egy pici tálkába teszem. Melegítek egy nagyobb tálba vizet, majd az olajos tálat belerakom, hogy legalább langyos legyen, mert így könnyebb vele dolgozni. Ezután a száraz hajamra viszem fel, a hajtövekbe bemasszírozom, és az egész hosszára is teszek, majd becsavarom törölközővel, vagy zuhanysapka és itthoni sapka. Kb. 1-2 órát van rajta a cucc, ezután mosom meg samponnal kétszer, aztán balzsam, végül almaecetes vízzel öblítem (ezt már nem mosom ki). Ha nem is nő gyorsabban, de rengeteg új hajam lett, és láthatóan erősebb, mint a régiek, és dúsabb tapintásra is, meg a fénye nekem nagyon tetszik. Kúraszerűen szoktam alkalmazni, mondjuk egy-két hónapig minden második hajmosás előtt, aztán egy-két hónap pihentetés, mert a túl sok olajozás sem jó.

Emellett persze fontos a rendszeres vágás, egészséges ételek, folyadék, pihenés, vitaminok.

2019. dec. 28. 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Én egy kis tégelyben összekeverem olívaolajjal, beteszem a mikróba pár forgásra, és bemasszírozom a tövembe. Csak felgumizom a hajam, nem teszek rá törcsit - szerintem akkor az olajat a törölköző szívná be, nem a hajam -, és kb olyan 5-6 órát van fenn.
2019. dec. 28. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!