Olajos, fénylő arcbőr. Hogyan tudom kezelni illetve meg szüntetni?
Sziasztok!
25 éves vagyok.
Mindig is problémás volt a bőröm, főleg az arcomon.
Mivel nagyon érdekel a kozmetika és az ehhez kapcsolódó bőr ápolási dolgok, smink stb, így napi szinten sminkelem magam.
Miután fel viszem az alapozót az arcomra, a végén lepuderezem, mert nem szeretem ha fénylik, rá kb 1-2 óra hosszára újra elkezd fényleni, olyan mintha izzadna a fejem, olajos hatást kelt,és úgy kell újra pudereznem vagy fel itatnom egy papír torlovel az arcomrol.
Nagyon zavaró, idegesítő számomra ez a dolog és már mindent kipróbáltam szinte.
Valakinek valami tanács vagy ötlet, megoldás hogy mivel tudnám ezt kezelni vagy meg szüntetni?
Köszönöm szépen!
Ilyen a bőröd. Olajos szeborreas.
Fokozott a faggyútermelèsed, ezért fénylik fel a bőröd 1-2 óra utàn.
Majd az évek soràn változni fog mèg.
Normàl bőr pedig nagyon ritka, szinte nem is létezik.
Egy jó dolog van a zsíros bőrben, az pedig h kèsőbb fog ràncosodni! :)
Detto ugyanez. :( Sajnos segíteni nem tudok, ahogy magamnak sem... én pl izzadósabb típus vagyok így ha izzadok picit, utána hamarabb fénylik az arcom mintha nem izzadnék. És ez csak T-vonalon....anno tiniként voltam emiatt bőrgyógyásznál, semmi hatásosat nem írt fel, talán visszanézek, hátha a modern világ és kitaláltak rá valamit...tényleg elég, hogy később ráncosodik de egy átok amikor szépen megtisztítom és mégis 3-4 óra múlva fényleni kezd, mindegy ha alkoholos kozmetikai szert használok vagy alkoholmentest, tényleg a faggyú termel túl és "belülről" jön :(
Én már a csokit is letettem mert anno másfél évig nem ettem és nem javult a helyzet és fűszeresen, se zsírosan nem eszek, ja és sportolok...mielőtt valaki írna egy hozzászólást, hogy ennek a mozgásszegény életmód, a csoki meg a helytelen táplákozás az oka...
Én kozmetikusnál is voltam, mire ő azt válaszolta hogy ilyen a bőrtípusom, tágak a pórusaim (pattanásos én nem vagyok) amiket nem túl fontos összehúzni mert úgyis a faggyú termel és ugyanúgy olajos fog maradni a T-vonalam ha a pórusaim nem lesznek tágak..gondoltam, hogy téved, elmentem másik kozmetikushoz akitől hasonló megjegyzést kaptam mint attól akinél először volta...és az arcom semmivel nem kezelték pedig én tudom, hogy ebben a kozmetikus tudna segíteni..ja és még csak nem is ugyanabban a városban kaptam ezeket meg, a 2 kozmetikus közt 30km volt, mégis ugyanazt mondták. :D :(
20/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!