Hogyan csináljátok úgy a kontyot, hogy a nap végére ne fájjon az egész fejetek?
Húha. Ez rosszul hangzik.
Én lófarokba kötöm a hajam, majd feltekerem, és hullámcsatokkal rögzítem a szélein. Kicsit meglazítom.
Szerintem túl szorosra húzod a gumit. A csatok végén nincs kis bogyó? Mert az nem szúr.
Én úgy csinálom, hogy először picit bevizezem a hajamat, ami méginkább es kisebb tartást biztosít a kontynak, aztán fogok egy erősebb hajgumit, amit legalább háromszor körbe lehet csavarni a hajam körül (bár borzalmasan sok hajam van és hosszú),és azért fontos ez, mert ugye akkor a kettes körbetekerés nem fájdalmas. Aztán lefelé hajolok, megfogom a fejbőröm közepén a hajzuhatagot, és tetszőleges irányba elkezdem csavarni. Az első tekerésem mindig erős, aztán mikor körbeértem lazábbra fogom. Ha ez megvan a hajvégemet „eltüntetem” kézzel a kontyom alatt, majd a kontyot megfogva addig amíg a gumit megfogom, rögzítem a hajgumi két körbetekerésével.
Nekem ez nagyon bevált, és strapabíró hogy úgy fogalmazzak.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak (jöhet még :D)
Még azt kérdezném, hogy hogyan lehet egyszerre laza és tartós? Írtátok, hogy valószínűleg túl szorosra húzom, de ha nem rögzítem ennyire, akkor vagy fél órán belül szétesik, vagy estére szépen lassan levándorol a konty a fejem tetejéről a tarkómra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!