PHP szkript futtatása adatbázisból hogyan lehetséges?
Szóval a séma
SELECT * FROM table1 inner join table2 ON table1.field = table2.field
Nézd meg még: LEFT JOIN / RIGHT JOIN
Természtesen a feltételt szerveroldalon kell megoldani, mikor van szükség joinra. Nézz utánq még a triggerekhez
Néha hasznos tud lenni.
#10 Az, hogy valaki 100 éve kódol, még lehet szövegértelmezési problémája, illetve lehet, hogy rosszul csinálja.
Mint ahogy te sem. Inkább olvasd el a szabályzatot. Ugyanis válaszolni csak akkor értelmes, ha tudod a választ. Az, hogy neked nem világos, azt máshogy is kilehet fejteni.
#11/12 Köszi a választ. Értem, hogy miért használjuk a join-t. Azt nem tudom, hogy azaz extra táblának a megjelenítése, csak bizonyos esetekben történjen.
Pl. az egy (bár nem szép megoldás), hogy PHP-ban megnézem egy if-el, hogy megjelenítsem e (pl. $_get["id"] alapján, vagy ne.
Azt értem, hogy nem az adatbázis dolga. De azt nem értem, hogy hogyan lehetne megoldani PHP-ban?
Tehát azon kívül, hogy if-el megnézem, hogy a kapott paraméter mondjuk 3, akkor betöltse-e a plusz információt. Tehát erre létezik-e ennél (pl. amit írtam if-esnél) jobb megoldás? Mondjuk egy JOIN-nal történő megvalósítás, stb.
Akad más megoldás, de az már jóval nehezebb.
Használhatod a 3 feltételes if-et ha nincs elseif, csak else.
(feltétel)?igaz_oldal:hamis_oldal);
example:
echo (isset($_GET['name']))?$_GET['name']:'adj meg egy nevet');
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!