PHP szkript futtatása adatbázisból hogyan lehetséges?
Adatbázisból nem futtatunk PHP kódot!
Akkor úgy kell megírni a lekérdezést/lekérdezéseket, hogy mindkettő táblából megkapd a megfelelő adatokat.
Köszi a választ!
Az a probléma, hogy a második lekérdezésre/táblára akkor van szükség, hogyha egy adott rekordot kérdez le az első táblába. Például, hogyha az első tábla 3-ik rekordját olvassa éppen. Viszont if, switch-es megoldáson kívül nincs más ötletem.
Esetleg erre tudsz mutatni példát?
Totális fogalmi káosz.
Tipikus PHP fejlesztő.
#4: Inkább kezdő vagyok PHP-ban, mint fejlesztő, hiszen ha az lennék, valószínűleg nem tennék ki ilyen kérdést. Tudom, hogy a PHP nem egy kezdő nyelv, de mivel szoktam programozni más OOP nyelvekben, azt gondolom, talán könnyebben megtudom érteni, mintha most kezdenék el programozni.
#6: Köszönöm a válaszodat! Join-okkal tisztában vagyok, szerintem az adatbázis tervezésénél (vagy akár persze az SQL lekérdezésben) ronthattam el valamit.
Értem, hogy hogyan kell több táblát egy lekérdezésből kezelni, viszont a következőre nincs ötletem: A második táblát csak akkor szeretném használni, hogyha az első tábla 3.-ik rekordját kérdezzük le. Esetleg van valami ötleted erre? A másik táblát kellene módosítanom (pl. új mező, ami alapján ellenőrzöm)?
Ne adatbázisból akarj futtatni, hanem szervezd ki külön funkcióba.
Aztán if -elágazásba vizsgáld meg, hogy kell -e extra tábla/lekérdezés.
Ha join -ba megtudnád oldani, majd PHP -ban lekezelni, abból lenne jó, hogy pl. nem 100 lekérdezés lenne, csak 1.
De ehhez úgy kell tervezni és felépíteni az adatbázist, hogy könnyedén megoldható legyen, és a lekérdezést - feldolgozást is, hogy minimális adattal, lehető leggyorsabban dolgozzon.
#8 Köszi a választ!
Arra én is gondoltam, hogy írok egy függvényt, majd abban megnézem, hogy melyik oldal tartalmát kell betölteni (get), utána egy if/case-el megnézem, kell-e a plusz sql lekérdezés.
A join-t viszont fogalmam sincs, hogyan lehetne így megoldani. Mert azt értem, hogy a két tábla között csinálok egy kapcsolatot/közös mezőt, utána Join-ok közül, amire éppen szükségem van. De arra nincs ötletem, hogy hogyan nézzem meg, hogy csak egy adott tartalom betöltésekor (pl. első tábla 3-ik rekordja) jelenjen meg.
Célszerű lenne a másik táblába felvenni új mezőt, amiben megnézem, hogy az első tábla, hányadik rekordja esetén tötlsem be?
Bocsi, ha kicsit bonyolultan fogalmaztam :D Esetleg van másik ötleted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!