Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan magyaráznád el érthetőe...

Hogyan magyaráznád el érthetően, hogy mi az sql és a php és hogy hogyan működik?

Figyelt kérdés

html css t javascriptet értem hogy mi az, böngészők által értelmezett program és stílusleírónyelvek.

Nem szeretem a wikipédiát mert mindent túlbonyolítva ír le.

2018. júl. 28. 09:38
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Sehogy, millió helyen le van írva érthetően már.

Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye.

2018. júl. 28. 09:48
 2/6 anonim ***** válasza:
47%

böngészők által értelmezett program és stílusleírónyelvek O.o

Programozási nyelvek a html és javasacript.

Ezen belül a html egy leírónyelv. A javascript meg egy szkript nyelv.

Css nem egy független programozási nyelv hanem a HTML-nek a stílusleíró nyelve.

Ezen amúgy teljesen fals logika mentén a php is egy "böngészők által értelmezett program és stílusleírónyelv".

Sql meg egy adatbázisok által értelmezett "program nyelv".

Viccet félre téve ezek programozási nyelvek. Hogy hogyan működik ? Utasításokkal. Hohohoho milyen meglepő igaz ?

Sql-t adatbázisokkal való műveleteket segíti(segítek strukturált LEKÉRDEZŐ nyelv ezek a szemetek bele írták a nevébe mire jó), míg PHP-t (dinamikus)weboldal készítésre használunk.

Mellesleg Wikipédia pont az ilyen alapinformációkat egyszerűen tálalja.

De nem is értem miért akarsz ilyennel foglalkozni, ha semmi affinitásod nincs ahhoz, hogy a neten egyszerűen fellelhető dolgoknak utána nézz magadtól. Mivel látom a webfejlesztés irányába kérdezősködsz szerintem inkább a kosárfonó vagy hasonló irányba menny mert ez így zsákutca.

2018. júl. 28. 10:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Inkább megpróbálod elvenni a kedvem, minthogy rendesen elmagyarázd
2018. júl. 28. 12:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden programozás alapvetően az ÖNÁLLÓ problémamegoldásról szól, ha most az alapoknak nem vagy képes magadtól utánaolvasni, sőt, ennyi már elveszi a kedved, ne is erőltesd az egészet.
2018. júl. 28. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

Rendesen elmagyaráztam.... SQL->adatbázis lekérdezések

PHP-> dinamikus weboldal készítés (most dobálhatnám hogy html-be ágyazható , objektumorientált etc etc. de fogalmad sincs az objektumorientált programozásról sem gondolom)

Ha mindent el kellene magyarázni akkor egy konkrét könyvet kellene írni. És nem nem a kedved akarom elvenni hanem a hozzáállásod kritizálni ami koránt sem egészséges és nem való a szakmába.

Ha meg akarsz tanulni ott van udemy,pluralsight stb stb. Valamit konkrétat nem értesz 90% segíteni fogunk.

De nem csak a wikipédia létezik még ha az is az első találat és érződik rajtad, hogy nem foglalkoztál semmit se vele azt leszámítva, hogy megnézted a wikipédiát és kiírtad a kérdést.

A legnagyobb jóindulattal írom és nem megbántva téged, de ilyen attitűddel soha nem lesz belőled webfejlesztő.

Udemyn komplett webdeveloper kurzus potom 10-11 dollárért (3000 Huf) és minden benne van.

PHP-t leszámítva minden benne van.Ennek ellenére szerintem jól átfogja az egész anyagot amire egy juniornak szüksége lehet.

[link]

Vagy ha ennyire érdekel PHP ebbe benne van az is.

[link]

Egy jó könyvet nem kapsz ennyiért és akkor a gyakorlat orientált oktatási módról nem is beszéltem. Közös fórum a kurzust nézőkkel kérdezhetsz és segítenek ha elakadtál egy feladatban vagy KONKRÉT dolgot nem értesz.

Amíg te magad nem teszel a tudásért tudatlan maradsz. Bár te szerintem tipikusan olyan ember vagy aki az első akadálynál feladja. Ez az élet szinte egyik területén se fog előnyödre válni. Szóval inkább szedd össze magad kezdj bele és legalább magadnak bizonyítsd be nem vagy életképtelen és meg tudod csinálni......

2018. júl. 28. 12:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Én mindent megteszek a tudásért, de néha ez kevés. De azért nem mondanám magam tudatlannak. Lehet más témában többet tudok mint te.
2018. júl. 28. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!