Szeretnék honlapkészítő lenni, mi kell hozzá?
Már van egy főállásom, de régóta foglalkozok honlapkészítéssel, amolyan hobbi szinten. HTML kóddal dolgozok, de ami a nagy "durranás" az a design szokott lenni, sokak szerint kreatív, szép, mégis egyszerű amit csinálok. Már csináltam kutyakozmetikának, illetve körmös ismerősnek is honlapot és nagyon meg vannak vele elégedve. Nekem is van hozzá inspirációm, ezért szeretném magam fejleszteni és pénzt csinálni ebből :)
Mi kell ahhoz, hogy ez megvalósulhasson? Milyen képzés kell hozzá? Nem csak HTML-ezni szeretnék, hanem azért jó lenne több dolgot tanulni, illetve design téren is okosodni.
Illetve egy megrendelő mennyit szokott fizetni, és várni egy honlapért? A hirdetéssel nem lenne baj, mert már most is sokan érdeklődnek, de ha csinálnám, akkor azt normálisan szeretném csinálni.
HTML tanulás után tanulj CSS-t.
CSS tanulás után tanulj JavaScript-et.
JavaScript tanulás után tanulj PHP-t.
PHP tanulás után tanulj SQL-t.
HTML-CSS-JS az alap.
Ez csak kreatív oldalaknál elegendő,
ahol több a látványi elem, mint a tartalom.
Az ügyfeleket többnyire az érdekli hogy nézki, milyen eredményt ér el.
De azért szokták igényelni azt is hogy tartalmat tudják szerkeszteni, bővíteni...
Ehhez szerver oldali nyelv (php), adatbázis (mysql) -re is szükség van.
Illetve MVC OOP szemléletre hogy ha nem akarod minden oldalnál újra és újra megcsinálni az alapvázat is.
Illetve sokaknak megfelel valamilyen FreeCMS is, mint pl. WP, azt is érdemes megismerni.
Bár ha egyedit kér, amihez nincs kész plugin akkor eléggé meglehet vele birkózni. (én pl. nem is olyan ritkán találkozom ilyennel, többnyire van hasonló de valami csavart mindig beledobnak)
Hogy mennyit fizet? Az a munkától függ.
Pl. nekem vannak kész sablonjaim, ha azokból választ, akkor nettó ~40 -ből megúsz egy viszonylag pofás de egyszerű oldalt.
(És még az üzemeltetését is megoldom, évi 1500 -ért)
Ha komolyabb oldal kell, pl. egy áruház, vagy csak komolyabb, egyedibb külső akkor bizony 200-300 ezertől szinte csillagos égig mehet.
Viszont ha ezzel akarsz üzletszerűen foglalkozni, akkor egyéni vállalkozónak kell lenned!
Ez viszont akkor is jelent adóteret ha adott hónapban 0Ft a bevételed!
Én KATA -st javaslom, főállás mellet havi fix 25 ezer + IPA.
Ha főállásba csinálod, akkor 50 ezer + IPA.
havi 660 ezer (évi 8 millió) bevételig kérheted az alanyi ÁFA mentességet, ha ezt meghaladod akkor felette már ÁFA -körbe tartozol, amihez áfa bevallást, és külön vállalkozói bankszámlát kell nyitni...
Viszont havi 1 Millió (évi 12 millió) -ig nincs 40% -os külön adó, azaz csak alap adó + IPA.
Persze ehhez rengeteget kell tudni, tárgyalni... nem egyszerű.
Még annyi hogy ha külföldre szeretnél számlázni, akkor kell közösségi adószám, és kevesebb bonyodalmat okoz ha az áfa mentességről lemondasz.
Ha cégeknek csinálod, többnyire úgy is letudják írni az ÁFA -t amivel többet kérsz.
Híguljon. :-)
Nekem nem lesznek ellenfelek.
Sőt, ha pár sikeretlen fejlesztő után hozzám kerül,
már lesz elég tapasztalata, hogy ne gombokért alkudozzon. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!