Hogyan lehetne pénzt csinálni egy weboldal ötletből?
Támadt egy jó weboldal ötletem. Igaz ugyan, hogy magam is hobbi szinten foglalkozok weboldal programozással, de ez azt hiszem túl nagy falat lenne nekem + még ha én is készíteném el az oldalt, akkor is kellene egy rakás pénz hozzá (ügyvéd, cégalapítás, reklám stb.), ami meg nincs.
Csak viszonyítás végett kb. Vatera nagyságú projektről lenne szó.
Hogyan szokás ezt csinálni?
Én arra gondoltam, hogy az ötletért cserébe x százalékot kapnák a létrejövő vállalkozásból.
A legnagyobb gond viszont, hogy lehet úgy eladni egy ötletet, hogy ne verjenek át?
Szóval elmegyek egy céghez, elmondom az ötletem, ők azt mondják rá ez egy hülyeség, majd megcsinálják nélkülem, és én meg mehetek a pi.....?
#1 Az a baj, hogy egy weboldalt nem lehet levédetni (de javíts ki ha tévedek). Egy nevet, egy technológiát igen, de egy weboldalt nem. Pl. a gyakorikérdések.hu sem tílthatja meg senkinek, hogy hasonló kérdések és válaszok oldalt csináljon. Az, hogy a gyk ilyen sikeres csak azért van mert ők voltak az elsők akik megcsinálták itthon ezt az ötletet.
#2 Én sem azt mondtam, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, csak hogy egy már létező megoldást, egy sokkal hasznosabb felhasználási oldalról valósítanák meg.
Ha teljesen új, egyedi, olyan ami még sehol nem létezik, akkor le lehet védeni.
De ilyent szinte lehetetlen kitalálni, ami még nincs semmilyen formában.
pl. a gyakori kérdések mint oldal se több mint egy fórum, amiből van ezrével másik.
Mindössze jól felépített marketingjének, és dinamikusan, interaktívan bővülő marketingjének köszönheti sikerét.
Nekem is van tucatnyi ötletem.
Még tudásom is akad, hogy elkészítsem,
sőt még beindításához is lenne elég tőkém.
Csak egy dologból van kevés: Idő.
Jussunk már el odáig, hogy az ötlet lóf#sz.
Ötlete mindenkinek van, napi ezer.
Amitől az valami lesz az a belefektetett munka.
Te ebben kétféleképpen rakhatsz hozzá: vagy magad csinálod a munkát, vagy mást fizetsz meg, aki megcsinálja.
Az elsőhöz a tudásod kevés, a másodikhoz meg a pénzed.
Pénzt csinálni pénzből lehet, nem pedig ötletből.
Társulj vele, biztos jól megértitek majd egymást 😃
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!