Miért nem tölti ki a formázást (CSS)?
Sziasztok.
Kezdő lennék html és css terén és elkezdtem gyakorolni. egy menüt szeretnék megcsinálni viszont gondjaim vannak vele:
1. A menük egy részét tölti ki a megadott background color és border right.
2. ill azt szeretném hogy pl margin lefttől legyen 20px távolság a menüknél akkor a menük között is tesz távolságot.
Pl: tegyük fel a menük között van 20pixel távolság..és ha megadom hogy margin-left 100px akkor jóval nagyobb lesz a távolság két menüpont között mint 20px.
valaki eltudná magyarázni miért van ez?
megpróbálom újra elmagyarázni:
van 4 menüpont amire raktam egy másfajta árnyalatú kék szint mint ami a menüszalag. a gond vele az hogy nem tölti ki teljesen a menüszalagot: [link]
amit pirossal szétfirkáltam az a rész kimaradt.
de pl ha rakok rá teljes bordert akkor jobban látszik mi is az igazi problémám: [link]
illetve hogy ha megadom hogy margin-left: 20pixel akkor nem csak a lap jobb oldalától számitva tolja el 20pixelre hanem a menüpontok között is okoz eltartást.
letter-spacing: 4px;
word-spacing: 30px;
Ezekkel is próbálkozhatsz. Betűk, és szavak közötti hézag, hogy szellősebb legyen.
mert Pl egy sötét színű hátteren, jobban olvasható a szellősebb szöveg.
line-height: 40px;
Ez kell az li elemekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!