Freelancer webfejlesztők! Leírnátok milyen egy átlagos napotok, milyen egy-egy projektmunka, és átlagosan mennyit kerestek?
Átlagos nap: ülsz a gép előtt és kódolsz, meg néha anyázol egy jót. :P
Projektmunka ugyanaz, csak ott lehet szidni a többiek rossz kódját is.
A fizut meg nem fogja neked senki megmondani, egyrészt mert nagyon változó, másrészt mert miért mondanánk meg?
Átlagos nap: Gép előtt ülök, programozok, telefonon érdeklődőkkel beszélek, tárgyalok.
Ha van megrendelés szerződés írás, sokszor hozzá még egy alap specifikációt is én írom meg a megbeszélés alapján.
Átlagosan Nettó 2500 Ft/óra, vagy is pontosabban ennyivel számolok árajánlat tételkor.
Ebbe beleszámolok mindent, a szerződés írástól, programozásig mindent... + 30% a nem kiszámítható extra időre.
De ezen felül vannak saját projektek, saját portálok, amiből jönnek más jellegű bevételek, attól függetlenül is hogy pl. 1 hónapig hozzá se nyúlok.
Adózás után tipikusan nettó 300 és 400 között marad, van mikor kicsit több van mikor kevesebb.
A leggyérebb hónap mikor semmit nem dolgoztam, akkor nettó 200 ezer volt, a legjobb amikor napot csak fényképen láttam (nyáron), nettó 2.5M volt.
(Azon a nyáron nem barnultam sokat)
Nettó 2500 óránként nem kevés egy kicsit? Ahhoz képest, hogy milyen idegtépő tud lenni egy-egy ügyfél.
Persze itthon minden "olcsóban" akarnak, szóval örülhetsz, ha ennyit kapsz. Inkább külföldre érdemes bedolgozni.
Nettó 2500 Ft/óra díjon elhallgatom az ügyfélt. :-D
Bár volt aki felháborodott hogy plusz 40 órát kiszámláztam mint extra tanács adás díjként.
De némi háborgás után elfogadta, mert tényleg fenntartott annyi ideig.
Az egyeztetéseket, ajánlatadást, betanítást, stb. nem mindenki számlázza ki, úgy van vele, hogy belefér a projekt árba, pedig ezek is idők, amik néha többet elvisznek, mint maga a konkrét munka. Az ügyféllel csacsogás pedig gyakran nem épp a legkellemesebb része a munkának. Ha már eleve az elején tudja az ügyfél, hogy mennyi egyeztetés-, betanítás idő van az árban és minden további plusz pénz, akkor lényegretörőbb lesz ő is.
Ettől független a 2500/óra tényleg karcsúnak tűnik, de te érzed.
Mikor elkezdtem webolalakkal foglalkozni, akkor volt hogy az ügyfél felfelé alkudta az árat. :D Pedig egyszerű, pár oldalas weboldal volt. kb. 10 éve mondtam rá főiskolásként 60 ezer Ft-ot. Aztán megkérdezte, hogy elég annyi rá, nem lesz kevés? Jólvan mondom, akkor legyen 80 :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!