Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy látjátok a web (fejleszté...

Hogy látjátok a web (fejlesztés) jövőjét?

Figyelt kérdés

Sokáig ugye az egyedi készítésű weboldalak voltak meghatározóak és jöttek az open source CMS-ek és ahogy látom sog cég van aki már csak az utóbbira épít, illetve sok vállalkozó saját maga vág neki a weboldala elkészítésének (van aki belebukik, de van aki webes céget megszégyenítő módon elkészíti). Az előfizetés oldalak is fejlődnek és sokak számára azok is megfelelőek. Weboldalra pedig már egyre kisebb az igény és vannak cégek akik csak a közösségi médiára építenek.

Ugyanakkor már elértük talán a fordulópontot is, hogy mobilról többen neteznek és ez a tendencia valószínűleg nőni fog, mert az újonnan internetre belépők gyakran csak a mobilon ismerik meg a netet.

Most még nem rossz a helyzet, de aki egyszerű bemutatkozó (php,mysql,js..) oldalak fejlesztgetésével vagy wordpress oldalak összerakásával foglalkozik csak, annak lehet hogy érdemes jobban beleásni magát a backend-be, mert szerintem ez az a szekció, amivel gyorsan lehet alkalmazkodni az üzleti igényekhez. Amely tudás persze szintén kukába dobható, ha eljön a mesterséges intelligencia kora, amikor kódoló kódok jönnek. Bizonyára nem pár év, de egyszer esélyes, hogy ez is eljön, hogy fejlesztőből is sokkal kevesebb kell. De az távoli még szerintem :) most a kérdés a közeljövőre vonatkozik, hogy merre érdemes továbbfejlődni szerintetek?

2017. márc. 16. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

WP -ben lehet gyorsan szépet alkotni.

De 90% -ban ezeket túl méretezik, lomha...

És hogy hoztad a mobilt, ott ez nagyon gáz tud lenni!

Ha épp nem WiFi -n van, a 5-6MB oldal betöltés, 100 JS-css durván lassítja.

Sőt, ha nem egy izom telefon, akár össze is omolhat a böngésző, és bezárja az egészet.

Ha occón kell gyorsan valami, akkor össze dobok én is CMS -ből.

De ha jót akar, egyedit, és nem alkudna még a tőlem független domain áron is. :-D

Akkor bizony olyan oldalt kap ami gyors, szép, és még SEO -ra is ki van hegyezve pl. sokat dob a struktúrált adatok. :-)

2017. márc. 16. 08:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Amúgy saját ötletek megvalósítása hosszabb távon sokkal többet hoz, mint bármi más. :-)
2017. márc. 16. 08:24
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Kezd felnőni ez az egész. Az utóbbi nagyon ráfeküdtek a JS-re, hogy valami értékelhető szülessen belőle, és a HTML/CSS is szépen alakulgat.

Az optimális eset az, ha valaki érti a HTML/CSS/JS mélységeit, de képben van a népszerűbb CMS-ek/frontend frameworkök API-jával is, így egy CMS-re/frontend framework-re építve kap egy jó alapot, és az egyedi igényeket is ki tudja elégíteni. A kézzel írt HTML régóta nem divat.

A negatívum szerintem a fregmentáció, hogy kismillió JS lib van, és szinte évente cserélődnek.

2017. márc. 16. 08:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Sokan azt hiszik, elég a vállalkozásnak egy FB oldal, de csak azért, mert nem ismerik eléggé a netet. Alapvetően ha valamire szüksége van az embernek, nem FB-n fog első körben keresgélni, hanem Google-ön, ott pedig a weboldal kerül előtérbe, nem a FB oldal.

Természetesen sokaknak megfelel egy CMS, hiszen se szeri se száma a moduloknak, témáknak, így kapsz egy könnyen kezelhető, mégis valamelyest egyedi oldalt.

Ettől függetlenül szerintem bőven van potenciál az egyedi fejlesztésben. Csak nézd meg, mennyi mindenre van már webapp, a jövő ezekben van.

Cégnek, megrendelésre, business oldalnak gyorsabb és olcsóbb lehet a CMS, de ha tényleg egyedi, gyors és profi megoldás kell, akkor sokkal jobb az egyedi fejlesztés, valami mai framework segítségével.

Sajnos tapasztalat, hogy itthon a cégek (főleg a kisvállalkozások) szarért-húgyért akarnak mindent. Na nekik tényleg elég a Wordpress. De ahol felfogják, hogy egy igényes weboldal, profi SEO-val, mobile-first megoldással igenis behozza az árát, ott nem fognak sajnálni pár százezret az egyedi fejlesztésre.

2017. márc. 16. 08:58
 5/9 A kérdező kommentje:

#1: igen vannak hátrányai a WP-nek, de van létjogosultsága. De az a jó, hogy vannak hátrányai :D Különben kevesebbet érne az egyedi.

#2: Saját ötletben látom én is a lehetőséget, amit gyakorlatilag pénztermelő géppé lehet tenni, míg vállalkozóként mások weboldalait elkészíteni csak önmaga alkalmazottja az ember (és nem önmaga főnöke), ami sok egyéb kompetenciát is igényel és mégtöbb időt. Alkalmazottként pedig igencsak be van határolva az anyagi keret és bizonytalan lét.

#3: Ebben látom én is az egyéni piacképességet, hogy átlátja A-tól z-ig és nem csak html/css-re fekszik rá.

#4: Sokan hiszik, hogy elég a vállalkozásnak egy FB oldal, addig amíg le nem tiltják a facebook oldalát... és akkor mi lesz? Eltűnik az online jelenléte? Még maga a facebook is juthat az iwiw sorsára, ami lehet, hogy 30 év, de lehet, hogy 5 év. A szarért-hugyért dolgoztatni akaró cégeket el kell küldeni, bízza meg a Pistikét aki 20 ezerért meg(nem)csinálja és visszajön. Egy rendes weboldal még Wordpressben sem pár kattintás és a készítő ideje is pénz, ráadásul hiányszakmában. Álljon neki maga ha egyszerűnek érzi, de az 50+ plugines, fél perces betöltési idejű wp oldalak elég gyakoriak és csak akkor kezdenek el keresni céget.

2017. márc. 16. 09:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Még a facebookoshoz annyi, hogy én azt látom sokan csak azért használják, mert nem tudnak jobbat, pedig nem szeretik. De amint lesz valami újabb, jobb alternatíva, akkor elkezdenek átcsorogni az emberek és ha meglesz egy kritikus tömeg, az magával viszi a többit.
2017. márc. 16. 09:25
 7/9 anonim ***** válasza:

"Weboldalra pedig már egyre kisebb az igény és vannak cégek akik csak a közösségi médiára építenek."

Kb mintha azt mondtad volna, hogy a cégek már nem is használnak telefonokat, úgyis mindenki emailt küld.

2017. márc. 16. 10:09
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy ez ekkora badarság lenne, sok olyan terület van, ahol nem sok jelentőséggel bír egy weboldal. Csak egy példa: fitness modell - személyi edző. Soknak szerintem egyszerű weboldala sincs, hanem a facebookra, instagramra, youtubra építenek.

Nem csak fejlesztői szempontból kell nézni, sok marketinges szajkózza, hogy kisebb ereje van már a céges weboldalaknak, ami alatt nyilván nem a webáruházakat és közösségi oldalakat értik.

A telefonos példáról pedig annyit, hogy épp az email az, ami egyre inkább kopik, mivel a cégek is inkább az instant messenger szolgáltatásokon keresztül próbálják elérni a célközönséget.

2017. márc. 16. 11:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy egyesek lényegében bekorlátozódik a Weboldal fogalma egy "reklám" felületbe. Holott totál nem így van. SŐT! Egy weboldal lehet, egy nagyobb alkalmazás egy kisebb része is.

Mit értek ezalatt? Vannak igen: kisebb cégek, akik csak a létezésüket akarják egy egyszerű oldallal letudni. De nézzük a nagyobbakat, komolyabbakat, akik nem mutogatni akarják magukat, hanem egy oldallal konkrét céljuk van. Pl.: nem idegeneknek, hanem alkalmazottaknak céleszköz.

Ilyen pl.: egy belső rendszer, ahol a Weboldal egy munkafolyamatot dokumentál avagy kimutat. Avagy éppenséggel egy teljes gyártósort tudsz vezérelni, egy irodából egy weboldalon át. Mivel az asztali alkalmazás lényegében magán a gépen fut, így azt terheli. De egy komolyabb szerver gép (nem holmi PC kialakítású) azért abban van erő (akár 256GB RAM, 2CPU ami kitesz 15-30 magot, és akkor a szálakról nem is beszéltem. Lásd: Xeon procik, vagy IBM blade server-ek).

Továbbá egy webalkalmazás nem korlátozódik le PHP-ra (JavaEE, Python, Rub, ...). Ott van rengeteg más nyelv és környezet. Tehát mondhatjuk, hogy lényegében a "webfejlesztés" elég tág fogalom, de eléggé életképes is.

2017. márc. 21. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!