Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Vettem egy domaint mit tegyek?

Vettem egy domaint mit tegyek?

Figyelt kérdés
Megvettem egy .hu-s domaint, honnan szerezzek ingyen tarhelyet? A fajlok mar meg vannak, de nagyon kezdo vagyok, nem tudom "beuzemelni".
2017. márc. 12. 07:54
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

toltsd le

majd ezzel keszittsd a weblapot igy:

https://www.youtube.com/watch?v=-fO6uYn2Q18

https://www.youtube.com/watch?v=Yv1W5_tzsag

majd ott kozzetetel es beirogatod.

2017. márc. 12. 08:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de nekem meg vannak az adott fájlok, amiket használni szeretnék, tehát más a kérdés.. :/
2017. márc. 12. 08:59
 3/5 Alex Fly ***** válasza:
Keress egy szimpatikus tárhelyszolgáltatót, ahova feltöltheted az állományokat, majd irányítsd arra a címet. Vagy csinálj egy saját webszervert magadnak.
2017. márc. 12. 09:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Hogy tudom összekötni?
2017. márc. 12. 09:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Miért nem jársz a dolgok után, mielőtt csinálsz valamit? Jó a domain pont olyan, hogy lefoglalod előre.

Ha házi szervert akarsz:

1) Venned kell egy gépet. Nem kell nagyra gondolni, egy Integrált CPU-s microATX-es gép pont elég és tökéletes. + memória bele (2GB több mint elég) + HDD. Vagy ha keményebb akarsz lenni, akkor hardveres/szoftveres RAID, de ahhoz több HDD kell. Jobb esetben is megvan 36-40ezer-ből. Max 50-ből.

2) Feltelepítesz rá egy CentOS (RedHat) minimalt, vagy valami mást linuxot. Lehet debian alapú is. Fontos, hogy ne legyen grafikus felülete, mert az megeszi a RAM-ot. Tehát only terminál. :) Microsoft-os terméket meg felesd el, mivel az jobban megeszi, mint a linuxos GUI. CentOS alapjáraton megeszik 150MB-ot. Ami 1GB-on is röhögve kevés egy webszerver mellet.

3) Innen egy tanulási fázis következik: Tudni kell a terminált használni. :D

- jogosultságokat, jogosultsági fákat, futtatásokat

- mappa struktúrát

- "yum" programot használni RedHet alatt, vagy az "apt"/"apt-get"-t Debian alatt, hogy tudjál telepíteni ezt-azt

- Apache konfigurációs fájlok matatása :D

De neten minden fent van

4) Csinálsz egy DDNS fiókot, mivel a Router IP-je változhat, és a statikus domain meg eltájolhatja a látogatót, ha változik az IP-d. Erre van program (DDNS szolgáltató adja, amit feltepítesz) ami rendszeresen kommunikál a szolgáltatóval, hogy frissítse a külső IP-det. Majd a domaint átirányítod erre a DDNS domainre ( [link]

Persze a routeren érdemes kinyitni a 80-as portot és forwardolni a te szerveredre. (Persze mivel hálózaton belül DHCP-van a szervert célszerű statikus IP-re állítani, és a DHCP-ből kivenni azt a "tartományt").

5) Feltelepíted a megosztani kívánt oldalt.

Finish.

2017. márc. 21. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!