Vettem egy domaint, hogy tudom megoldani, hogy xampp-al futtassam a weblapot és a hozzá tartozó domaint?
előszöris statikus ip-vel kell rendelkezned
a domain szolgáltató saját névszervereit használd és a névszerverek mutassanak a te ip-dre
a routerben és a tűzfalon engedélyezd a 80-as portot(skype-ban kapcsold ki)
indítsd el az apache-t(xampp control panel)
nyisd meg a localhost-ot a böngészővel és nézd meg a security részt
ha beállítottad a htdocs mappa tartalmát töröld ki és rakd be a weblap fájlait
a domain szolgáltató saját névszervereit használd és a névszerverek mutassanak a te ip-dre
ezt hogy oldjam meg? tudom a szolgáltató névszervere nevét, de, hogy használjam és hogyan mutasson az én ip-m re? Ezt hol tudom beállítani? a Szolgáltatónál vagy Windowson belül?
Ha megvetted a domain nevet, akkor valószínűleg kaptál egy admin felületet is hozzá ahol a dns beállításokat tudod szerkeszteni. Ilyeneket például, hogy hozzá tudsz adni "A" rekordot. Adj hozzá egy "A" rekordot, vagy ha van akkor módosítsd a te ip címedre.
De ha már vettél egy domain nevet, akkor semmikép nem ajánlom, hogy otthonról futtasd a weboldaladat. Ezzel kb. feleslegessé is teszed, hogy pénzt költöttél a domain nevedre. Főleg ne xampp-al használd. Az xampp arra találták ki, hogy otthon könnyedén futtathass egy webszervert fejlesztésre, tesztelésre. Mivel minden teljesen publicusra van benne állítva ezért ha csak nem állítod be rendesen veszélyes kirakni a netre.
Én azt ajánlom, ha már vettél domain, akkor kb. ugyanannyiért vehetsz egy kis tárhelyet is valamelyik tárhely szolgáltatótól és, akkor nem lesz probléma a webszerverrel.
Ez azért van, mert nem állítottad be jól a webszerveredet.
Állítsd be az apache-t rendesen :D
Xampp beállításaiban keresd meg a
<VirtualHost 127.0.0.1:80>
részt, és a local ip -t írd át, * -ra:
<VirtualHost *:80>
DE! Otthonról üzemeltetve számos probléma ütközhetsz.
- NON-STOP mennie kell a gépnek, ami áramban is megfog látszani.
(éves szinten akár egy üzleti webtárhely, vagy VPS árát is elérheti)
- Nem, korlátozottan tudsz szolgáltatásokat használni.
(Email szerver, hagyományos küldést legtöbb szolgáltató szűri)
- FIX IP hiányába (amit DiGi pl. csak üzleti felhasználóknak add), időnként változhat az IP címed.
(Van szolgáltató aki naponta, van amelyik újracsatlakozásonként add újat, és van amelyiknek kevés van, ott csak akkor ha már muszáj.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!