Meglehet csinálni azt iFrame nélkül, hogy az oldal egy adott része ne töltődjön újra?
Figyelt kérdés
2017. jan. 11. 20:21
1/10 anonim válasza:
Kulcsszó: Ajax (nem a mosogatószer és nem is a focicsapat, hanem Asynchronous JavaScript and XML).
2/10 A kérdező kommentje:
Szoktam használni az ajax-ot, de jelen esetben nem tudom, hogy ez hogyan segít. Persze nyilván csak nem vagyok elég tájékozott, ezért ha kifejtenéd azt megköszönném.
2017. jan. 11. 20:55
3/10 anonim válasza:
Ez alapján nem úgy tűnik, hogy szoktad használni, mert az Ajax egész egyszerűen erre való.
4/10 anonim válasza:
Hát csinálsz egy div-et és annak felülírod a tartalmát.
innerhtml stb..
De akár jquery -vel is lehet, plusz ott az ajax-ra is vannak jó cuccok.
5/10 anonim válasza:
Az ajax ugye akkor kell,ha php is kell pl:adatbányából akarsz kiszedni valamit.
6/10 A kérdező kommentje:
AJAX-ot használok például a bejelentkezéshez, fájlfeltöltéshez, regisztrációhoz, stb.
Amit írsz azért nem tetszik, mert én nem azt akarom, hogy adott helyre betöltsek egy új oldalt, hanem azt, hogy ha elnavigálok egy másik oldalra akkor az oldal tetején egy sáv ne töltődjön újra.
2017. jan. 11. 22:29
7/10 anonim válasza:
És mi a különbség szerinted mégis?
8/10 anonim válasza:
Rossz oldalról közelíted meg a egészet. Készíts egy lapot, ami tartalmazza a felső sávodat, és alatta egy 100% széles divet. Külön fájlokba rakd be a külön lapokat, és amikor rákattintasz egy linkre, valójában nem <a href>-fel mész tovább, hanem ajax-szal (onclick event) betöltöd a divbe (innerHTML ha jól emlékszem, de nem biztos)
9/10 anonim válasza:
Akkor újra kell tervezned az oldalad.
Vagy esetleg még annyit csinálhatsz, hogy a felső sávod állapotát elmented sütibe, adatbázisba, vagy URL paraméterben adod tovább, és a következő oldalon ugyanúgy megjeleníted, mint az előzőn.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2017. jan. 12. 12:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!