Hogy kell a horgonyt (anchor) használni egy webszerkesztőben?
Hostingerrel csinálok egy oldalt és jó lenne alkalmazni, de nem tudom, hogy kell.
Az oldal tetején van egy tartalomjegyzésféle. A megfelelő pont elé beraktam egy horgonyt, megadtam neki egy nevet. Legörgetek ahhoz a szövegrészhez, ahová szeretném, hogy elvigye. Rákattintok az anchorra, de megint csak egy nevet tudok megadni, kiválasztani nem tudom, az előzőt.
Szóval ilyen lehetőségeim vannak:
Itt ugye ha a zászlóra kattintok, akkor ez jön ki:
Semmi más lehetőség
Akkor mégis hogyan? Valaki legyen szíves segítsen.
A zászlóval tudod megadnia a nevet.
Mellette kettővel (lánc/kapocs) pedig a linket, a szöveget és a linknek: #amitmegadtalanchornev
Fontos, hogy az első karakter a # legyen
Köszönöm!
Bár még nem sikerült, de gondolom én vagyok a hülye, mert baromira nem értek ehhez.
Mit csinálok rosszul?
A kurzort odavittem a szövegrész kezdetéhez, ahová szeretném, hogy eljusson az illető, ha a tartalomjegyzékben a megfelelő pontra kattint. Rámentem az anchor jelre és beírtam anchor névnek hogy #egybizonyosnév Így a megfelelő szövegrész elején egy zászló jelent meg. Utána kijelöltem a tartalomjegyzékben azt a szót, amire kattintva szeretném, hogy az illető eljusson az előbb említett szöveghez és a link jelre kattintva ezt kapom:
Ide most be kéne írnom valahova hogy #egybizonyosnév?
Minden rublikába beírtam, de egyikkel sem működik. nylván valamit rosszul csinálok. De mit?
A szövegnél az anchor névbe nem kell a kettőskereszt és használj angol betűket, pl.: bevezeto
A tartalomnál pedig kijelölöd a fejezet címét (pl. Bevezető) és rákattintasz a kapocsra és ott a webcímnek azt adod meg, hogy #bevezeto
Így jónak kell lennie, ha a Bevezető szövegrészre kattintasz, akkor a bevezetésre kell ugrania.
Az a baj, ha így csinálom és rákattintok a tartalomnál a Beveztő címre, akkor a weblap egy új oldalt akar megnyitni, felül így változik meg: [link]
de ilyet meg nem talál, azaz nem jelenít meg semmit, csak az oldal hátterét teljesen üresen, nincs semmi rajta.
Nem értem, miért. Úgy csináltam, ahogy írtad.
Pedig ennek így kellene működnie. Az hogy megváltozik a webcím a böngészőben nem lenne baj, de csak annyira szabadna, hogy a végére odakerül a #bevezeto (a # előtti résznek nem szabadna változnia)
Anélkül, hogy látnám az oldalt, nem tudok segíteni többet. Ha gondolod küldd át privátban és akkor megnézem.
Megvan hogy kell! :D
Nem elég a webcímhez beírni, hogy #bevezeto hanem a teljes webcímet be kell írni, hogy http:/weboldalam.hu/oldalcím/#bevezeto
Ez esetben a # elér rak egy / jelet is, ami nem látszik szerkesztéskor, ezért linkeli a főoldalt.
Erre megoldás a teljes webcím is, de jó lehet domain nélkül is, pl.: /oldalcím/#bevezeto
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!