Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy kell a horgonyt (anchor)...

Hogy kell a horgonyt (anchor) használni egy webszerkesztőben?

Figyelt kérdés

Hostingerrel csinálok egy oldalt és jó lenne alkalmazni, de nem tudom, hogy kell.

Az oldal tetején van egy tartalomjegyzésféle. A megfelelő pont elé beraktam egy horgonyt, megadtam neki egy nevet. Legörgetek ahhoz a szövegrészhez, ahová szeretném, hogy elvigye. Rákattintok az anchorra, de megint csak egy nevet tudok megadni, kiválasztani nem tudom, az előzőt.

Szóval ilyen lehetőségeim vannak:

[link]

Itt ugye ha a zászlóra kattintok, akkor ez jön ki:

[link]

Semmi más lehetőség

Akkor mégis hogyan? Valaki legyen szíves segítsen.

2016. nov. 25. 00:04
 1/9 anonim ***** válasza:

A zászlóval tudod megadnia a nevet.

Mellette kettővel (lánc/kapocs) pedig a linket, a szöveget és a linknek: #amitmegadtalanchornev

Fontos, hogy az első karakter a # legyen

2016. nov. 25. 00:32
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Bár még nem sikerült, de gondolom én vagyok a hülye, mert baromira nem értek ehhez.

Mit csinálok rosszul?

A kurzort odavittem a szövegrész kezdetéhez, ahová szeretném, hogy eljusson az illető, ha a tartalomjegyzékben a megfelelő pontra kattint. Rámentem az anchor jelre és beírtam anchor névnek hogy #egybizonyosnév Így a megfelelő szövegrész elején egy zászló jelent meg. Utána kijelöltem a tartalomjegyzékben azt a szót, amire kattintva szeretném, hogy az illető eljusson az előbb említett szöveghez és a link jelre kattintva ezt kapom:

[link]

Ide most be kéne írnom valahova hogy #egybizonyosnév?

Minden rublikába beírtam, de egyikkel sem működik. nylván valamit rosszul csinálok. De mit?

2016. nov. 26. 10:44
 3/9 anonim ***** válasza:

A szövegnél az anchor névbe nem kell a kettőskereszt és használj angol betűket, pl.: bevezeto

A tartalomnál pedig kijelölöd a fejezet címét (pl. Bevezető) és rákattintasz a kapocsra és ott a webcímnek azt adod meg, hogy #bevezeto

Így jónak kell lennie, ha a Bevezető szövegrészre kattintasz, akkor a bevezetésre kell ugrania.

2016. nov. 26. 10:54
 4/9 A kérdező kommentje:

Az a baj, ha így csinálom és rákattintok a tartalomnál a Beveztő címre, akkor a weblap egy új oldalt akar megnyitni, felül így változik meg: [link]

de ilyet meg nem talál, azaz nem jelenít meg semmit, csak az oldal hátterét teljesen üresen, nincs semmi rajta.

Nem értem, miért. Úgy csináltam, ahogy írtad.

2016. nov. 26. 12:44
 5/9 A kérdező kommentje:

Szóval ez van a szövegrész címénél:

[link]

A tartalomjegyzékben meg a bevezető szónál:

[link]

2016. nov. 26. 12:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Pedig ennek így kellene működnie. Az hogy megváltozik a webcím a böngészőben nem lenne baj, de csak annyira szabadna, hogy a végére odakerül a #bevezeto (a # előtti résznek nem szabadna változnia)

Anélkül, hogy látnám az oldalt, nem tudok segíteni többet. Ha gondolod küldd át privátban és akkor megnézem.

2016. nov. 26. 12:58
 7/9 A kérdező kommentje:

Megvan hogy kell! :D

Nem elég a webcímhez beírni, hogy #bevezeto hanem a teljes webcímet be kell írni, hogy http:/weboldalam.hu/oldalcím/#bevezeto

2016. nov. 26. 14:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez esetben a # elér rak egy / jelet is, ami nem látszik szerkesztéskor, ezért linkeli a főoldalt.

Erre megoldás a teljes webcím is, de jó lehet domain nélkül is, pl.: /oldalcím/#bevezeto

2016. nov. 26. 14:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! :)
2016. nov. 26. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!