Hogy tudom használni az a:visited-et?
Röviden:
a-ben határoztam meg a nav ul li a színét így simán, hogy:
a {
color:hupilila;
}
Rendben működik is. A html kódban a href linkek vannak. Amikor úgy határozom meg a linkek színét, hogy a:link, akkor szétesik az oldal.
Először úgy csináltam a css kódot, hogy
.nav ul li a {
}
De így nem tudok meghatározni visited színt. Viszont úgy se tudok, hogy:
a:link
a:visited
Úgy se, hogy:
a {
color:hupilila;
}
a:visited
Hogyan lehet használni ezt a paramétert? Azt akarom elérni, hogy a honlap látogatói a navigációs menü által lássák, hogy melyik oldalon vannak. Ezért lenne szükségem arra, hogy a már lenyomott linkek színe megváltozzon. Sehogy nem tudom elérni. Hogy kell ezt csinálni?
Nem egészen arra jó a visited amire használni akarod. Ugyanis ha a látogató már egyszer ráment az egyik menüpontra, akkor onnantól kezdve neki mindig a visited szín jelenik majd meg. Tehát ha már járt pl az sütő és a mikró menüponton, akkor hiába van épp a sütő oldalán, a mikró link is ugyanúgy a visited színű lesz.
Ha a menüpontok külön külön html oldlara mennek és nem oldalon belüli a navigáció, akkor szimplán úgy érdemes megoldani hogy manuálisan a kódban átírod az adott html kódban az adott egy darab menüpont link színét. A visited pedig maradjon ki. Ha szeretnéd leirom h működik de mint mondtam neked nem erre van szükséged. (Ha jól értelmezem a kérdést)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!