Milyen toolkit-et tudtok ajánlani, amivel leírom a weblapot, mint egy GUI-t, és legenerálja hozzá a HTML kódot?
A Bootstrap-et néztem, az pl. ilyesmi, hogy össze lehet rakni komponensekből az oldalt, de azt láttam, hogy verzióváltásnál variálják a class-okat, meg hasonlókat, tehát bootstrap verzió upgrade esetén bele kell nyúlni a kódba.
Van olyan toolkit, amivel ez nem probléma? Tehát leírom deklaratívan valahogy, hogy fent legyen egy menü, oldalt valami lista, középen a tartalom, stb. és ebből megcsinálja az oldalt, tehát praktikusan nem is kell nyúlni a generált HTML/CSS-hez, az csak az output, amit a tool előállít.
Tudtok ilyeneket mondani? A cél ugye az, hogy jól kinéző weblap legyen, ami előregyártott komponensekből van összerakva, hogy ne kelljen a HTML/CSS részével foglalkoznom, csak az oldal működésével magával.
OK, most a bootstrap-et próbálgatom. A kérdés igazából az volt, hogy milyen alternatívák vannak még, ahol előre elkészített elemekből tudok összerakni egy weboldalt.
Pl. van a GWT, ahol egy Java programot írsz, és abból generálja le a weboldalt, de ez talán túllövésnek tűnik.
Igazából az egész kérdést azért tettem fel, mert rengeteg tool-t kidob a google, és kíváncsi voltam, hogy ki melyiket tudja ajánlani saját tapasztalatból, amivel gyorsan össze lehet rakni szép web frontendeket komplex web applikációhoz komolyabb HTML/CSS babrálás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!