Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Email aktivációs kód, és...

Email aktivációs kód, és elfelejtett jelszó?

Figyelt kérdés
Az oldalamra írtam egy regisztrációs és egy belépési rendszert. És azt szeretném megoldani, hogy amikor valaki regisztrál, akkor a megadott e-mail címre küldjön neki egy aktivációs kódot, és csak miután aktiválta, csak az után tud belépni az oldalra. Ill. még azt szeretném, hogy.. Hogyan csinálhatom meg azt, hogy ha valaki elfelejti a jelszavát, akkor van egy gomb "Elfelejtettem a jelszavam" és ezt a gombot hogyan oldhatnám meg, hogy használni is lehessen. (Regisztrálásnál csak felhasználónév, email, és egyszer kéri a jelszót). A válaszokat előre is köszönöm :)

2016. nov. 22. 14:58
 1/4 anonim ***** válasza:

És mi a kérdés igazából?

Ha a logint megírtad, ez sem okozhat gondot.

2016. nov. 22. 18:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Az oldalt írtam én. A logint nem, letöltöttem az egészet és úgy hangoltam össze az oldallal.
2016. nov. 22. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Az adatbázisod kiegészíted egy sorral aminek a neve lehet például "activation" és a regisztrációnál beleírsz egy 0-át és küldesz egy e-mailt amiben benne van az aktiváló link amiben mondjuk átadod a felhasználónevet (bár jobb inkább ha egyéni kódot rendelsz a felhasználónak). Belépésnél megvizsgálod, hogy az "activation" 0 vagy 1, ha 0 akkor nem léphet be, ha 1 akkor igen.

Írsz közben egy kódot amivel aktiválni tudod. Az aktiváló linkből kinyered a nevet vagy a kódot amivel azonosítod a felhasználót, majd frissíted az adatbázist.

Az elfelejtett jelszónál szintén az e-mail címre küldesz egy üzenetet amiben vagy küldesz egy általad generált jelszót és frissíted az adatbázist vagy lehetőséget adsz, hogy ő maga változtasson, akár feltételekhez kötve is.

2016. nov. 22. 20:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor meg ugyanez csak fordítva: ha a logint is csak összeollóztad, akkor ezt sem fogod tudni megírni.
2016. nov. 22. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!