Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Használjam a Bootstrapet vagy ne?

Használjam a Bootstrapet vagy ne?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasható (hallható), hogy a Bootstrap tönkreteszi a kreatív designerek ötleteit, hogy a weboldalad nem lehet igazán egyedi stb. stb.. Mostanában kezdtem neki a front-end dolog kitanulásának, használjam, ne használjam?

#HTML #Framework #Frontend #twitter bootstrap
2016. okt. 29. 23:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Amíg hasznosnak találod és nem teszi tönkre a TE kreatív ötleteidet, használd.
2016. okt. 29. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom, bár nem dolgozok weblap 'gyárban', ilyen dolgok arra jók,hogy növeljék a produktivitást. Szóval,ha sok oldalt kell csinálnod,akkor jon jól igazán.

Vagy,ha gyorsan össze akarsz dobni egyet és később majd még faragsz rajta,de addig is van működő verziód.

2016. okt. 30. 00:06
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Hát inkább legyenek az oldalak hasonlóak, de igényesek és reszponzívak a Bootstrap miatt, mint igénytelen csilivilinek akaródzó, szétcsúszó notepadben összehegesztett css miatt.
2016. okt. 30. 00:26
 4/11 Drone007 ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell a bootstrap minden elemét használni. Az ilyen véleményeken "a Bootstrap tönkreteszi a kreatív designerek ötleteit, hogy a weboldalad nem lehet igazán egyedi stb. stb." én csak nevetni szoktam.

Ha nem akarod használni, akkor ne használd, csak a háttérelemeket, mint pl. a grid rendszer.

Én elég kényelmesnek találom a BS-t, főként a grid miatt, de a grafikai elemeit is át lehet rendezni, hogy megtartsák az egységüket, de más színharmóniát, vagy formát kapjanak. Nem ördöngösség, és ha valaki tényleg ért a frontendhez, akkor ez nem jelenthet gondot.

Emellett ugyanakkor a céges jelentkezésnél fel szokott merülni az igény a BS ismeretére, ezért mindenképpen azt javaslom, hogy ismerkedj meg vele.

2016. okt. 30. 08:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Bootstrap -nek vannak számomra nem kedvelt részei...,

de olyannak aki nem tud pl. rácsos szerkezetet önhálóan némi CSS -el létrehozni annak sokat segít, mert azt a tudást leveszi a válláról, csak megnéz pár mintát amit oda copy -za és kész is. :-)

2016. okt. 30. 13:24
 6/11 Drone007 ***** válasza:

Egy pillanat, a bootstrap nem arra való, hogy a "tudást levegye a válláról" a fejlesztőnek! A BS egy eszköz, aminek a használatát ugyanúgy érteni kell, mint egy fúrónak, különben nagyon elcseszett dolgok jönnek ki végeredményként (a GyK-n is olvashattunk már ilyenről).

Aki csak másolgat, az magára vessen, mert az nem fejlesztés, csak kóklerkedés (#webtáker)

2016. okt. 31. 09:32
 7/11 anonim ***** válasza:
39%

Nem csoda, hogy Tiborka nem érti, elég nagy gányoló hírében áll webfejlesztés témakörben itt a gyakorin.

Ha nálunk egy frontendes azt mondaná, hogy nem használ Bootstrapet, mert neki nem kell ilyen kezdőknek való eszköz, megírja kézzel a CSS-t, hát másnapra lehet nem lenne munkája...

2016. okt. 31. 10:35
 8/11 anonim ***** válasza:

#7: Tippelek, csicsás WP/Joomla Theme átmaszkoló, majd hüle ügyfélnek jó drágán értékesítő cég vagytok. :-D

(Legalábbis eddig ez jött le az itteni és korábbi témákban valló commentjeidből.)

2016. okt. 31. 11:28
 9/11 anonim ***** válasza:
9%
Tiborka ne vergődj, nem nagyon tudsz jól kijönni ezekből a dolgokból. :)
2016. okt. 31. 11:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem vergődök mint a partra vetett hal, jól megélek. :-D

Én úgy is keresek nettó havi 500 -at, hogy hátra dőlve, offline módba élvezem az életet. :-)

Ha pedig még dolgozok is... :-D

Szóval Tiborka nem vergődik, minden nap az irodában a BS meg a többi vacakkal.

Jól meg voltam, vagyok nélkülük is.

Minden újdonságot szeretek kipróbálni, BS -t is kipróbáltam, és többet árt mint használ.

Van benne tényleg pár apró jó funkció, mint pl. a jQuery mobil felület egyesítő appjában,

de sajnos több problémát hoz magával mint amit megold.

Csak nemes egyszerűség kedvéért nézzük csak a mindenhova beerőltetett CSS alapértelmezéseit, ami nemes egyszerűséggel más pl. jQuery -re épülő kiegészítőt elront, és vadászhatjuk: "hogy az most miért lett aszimmetrikus / esik szét"...

Arról nem is beszélve, ha "kicsit" nagyobb tartalmat tölt be, a JS -el történő oldal feldolgozásával még a szerény 4. generációs i7 -es CPU -t is képes megakasztani, és nem látok másodpercekig mást, mint hogy homokórázik, és a böngésző is "lefagy"...

Pedig csak egy szimpla 2000 soros (~1.2 MB) HTML táblázatról van szó.

2016. okt. 31. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!