Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan használjam a mail...

Hogyan használjam a mail függvényt?

Figyelt kérdés
PHP oldalról szeretnék egy e-mail-t küldeni. Miután létrehoztam a változókat (címzett, tárgy, üzenet) még bele kéne tennem a feladót is. Az a kérdésem hogy ezt is egy változóba kéne bele tenni vagy hogy? Illetve a feladónak is kéne csinálni egy e-mail címet, nem? Ha igen, akkor a kódban be is kell léptetni valahogy?

2014. dec. 22. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:

A feladónak nem kell e-mail cím, oda beírhatsz bármit amit akarsz. (kiskukac@akarmi.asd)

A feladót csak azért kell megadni, hogy válaszüzenet esetén arra tud válaszolni az illető.

Az üzenet után kell a headers (fejrészek), amit igen, változóba kell belepakolni, erről viszont itt nézegess példákat: [link]

2014. dec. 22. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:

De itt is elég szép header példák vannak: [link]

Nem muszáj az olyan részeket értened, hogy mime, meg content type, a lényeg abban van, hogy:

From - feladó

Reply-To - válaszüzenet e-mail cím

Cc - másolat

Bcc - titkos másolat

2014. dec. 22. 21:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Keresgéltem, és találtam ezt a PHP Mail-ert.

Ezt esetleg el tudná nekem magyarázni, hogy tulajdonképpen mi ez és hogyan működik, mire jó, stb.?

2014. dec. 22. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:

phpMailer egy email küldő osztály, amiben benne vannak a levélküldéshez szükséges dolgok, könnyedén elkészítheted vele a levél fejlécét, ha pl. nem mail() függvénnyel kéne küldened, mert vannak szerverek ahol tiltva van, ott fsockopen -el is tudja küldeni SMTP -n keresztül...

Rengeteg leírás és útmutató van a fejlesztők oldalán.

[link]

2014. dec. 22. 21:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a php mailerrel csak annyi a bajom, hogy objektumorientált, és nem szeretem, ha nem értem, hogy mit/miért csinálok.
2014. dec. 23. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!