Mondanátok nekem véleményt az első weblampomról?
Zsir, szerintem jol sikerult. Notepadben nyomtad vegig?
Nehany figyelmetlenseg:
- A betutipusodban nincsenek áéö betuk. Ezeket alkosd meg, vagy hasznalj masik betutipust.
- Gondolom Validatort hasznalsz, de ez ramutat 1 bennemaradt sorra:
- A kepek nagyon nagy meretuek.
Elso kep, a gepem letolti 1920x1080-ban, aztan a bongeszo ujrameretezi fix 800 pixelre. A hatterkep is nagyon sokaig tolt elsore.
Illetve meg ez lesz hasznos, ha weboldalakkal foglalkozol:
1. Javasolt a HTML tagek attribútumai és azok értékei közötti egyenlőségjelek körüli szóközöket elhagyni - csak feleslegesen növelik a kód méretét.
Tehát például:
lang = "hu"
helyett
lang="hu"
2. Kétszer nyílik a <body> tag. Egyszer önmagában, másszor:
<body link="black" vlink="black" alink="black">
módon.
Ez utóbbi elavult attribútumokat tartalmaz - helyette ott a CSS
3. <marquee> tag: zavaró, nehezíti az olvasást, ugyancsak elavult.
4. <font>, <center> tag elavult. Helyette tessék CSS-t alkalmazni.
5. Kenyérszövegnek speciális karaktert inkább ne. Nehezíti az olvasást, zavaró.
6. Címsorokat ne rakd külön bekezdésbe - szóval az alábbiak nem kellenek:
<p><h2>...</h2></p>
helyette:
<h2>...</h2>
7. E-mail címet ne rakj ki direkt, mert a spamrobotok eledele lesz.
8. Néhol a tagek attribútumainak értékei körül hiányoznak a gondolatjelek. Például:
width = 669px height = 501px
helyett:
width="669" height="501"
9. Adj beszédesebb alternatív szövegeket. Az alábbi:
alt = "A kép nem jeleníthető meg"
nem jó. Írd le, mi van a képen.
-ami nekem feltűnt bár ez csak kényelmi dolog de nekem a szürke menü színe nem tetszett
-a betűk szépek de csak olyan helyen használd ahol nem információt akarsz közölni.. még a menüpontokban elmegy de lehetetlen végigolvasni ami az oldalakon van..
-a böngésző szerint a style-ba van egy csomó elem amit nem használ az oldalad de rá van rakva az adott szövegre (böngésző jobb gomb elemzés) a filmeknél egy csomó hibát is kidob hiányol pár js-t meg jpg-t (arról ne beszéljünk hogy mennyire legális filmeket kitenni :D )
-a vendégkönyvet kicsit stílusosabban kellene megoldani.. az oldalon kellene div-eket használni és valahogy így csinálnám(még lehet azzal játszadozni hogy a dátumot pl csak kicsiben adod meg és akár egy vonalat is tehetsz a lényeg hogy szellősebb legyen):
Teszt Elek hozzászólása (2016.05.16. 22:10:12):
Avada Kedavra
ja és ez:
<script type="text/javascript">alert('Tesztellek!');</script>
gondolom egy elrontott alert akar lenni ezt alapból szedd ki nincs az az ember aki szereti a szükségtelen alerteket viszont telefonon ,tableten és tv-n jó sok nehézséget okozhat
bár én még a vendégkönyvet regisztrációhoz kötném érthető okokból
"gondolom egy elrontott alert akar lenni"
Nem, ez egy XSS-teszt volt. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!