Hogy készül a weblap?
Igen, megoldja.
Egy gyakorlott sitebuilder ha ránéz egy tervre, akkor egyből ott van a fejében már a váz, hogy hogyan építené fel az oldalt szerkezetileg. Ha ez megvan, akkor meg már csak a tartalmat kell belerakni a részegységekbe.
Azt még kifelejtettem, hogy simán lehetséges az, hogy egy grafikus csinál egy olyan tervet, ami nem kivitelezhető 1az1-ben, főleg nem responzívan.
Ezért van az, hogy manapság már a dizájner és a sitebuilder teljesen összemosódott, mint szakma. Persze vannak cégek, ahol ezekre külön emberek vannak, de a dizájner eleve úgy tervezi/készíti a látványtervet, hogy sitebuilderként is gondolkodik.
Nem csak a bonyolult grafikai elemektől lesz szép egy weboldal, hanem sok minden mástól is függ, amit egy jó grafikus tud szépre megcsinálni:
- Tipográfia
- Térközök
- Elrendezések
- Színek
- Arányok
- Képek elhelyezése
Ezeket pedig nem lehet csak úgy nekiindulva CSS-ben megírni, hanem először látni kell mi lesz belőle.
(Én front-end-es vagyok, szoktam design-t is tervezni, de az első jobban megy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!