Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Webdesigner szeretnék lenni?...

Webdesigner szeretnék lenni? Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés
Mik az alapok, amikre később építkezni tudok?
2016. márc. 30. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp grafikai szoftverek alapos ismerete egy erős hardver, a grafikai munkálatokhoz szükséges egyéb perifériák. (pl.: digitalizáló tábla, szerintem egérrel elég nehézkes, hiánya nem "életveszélyes") és a HTML meg a CSS ismerete.

Ez röviden ahhoz kell, hogy egy sablont profin meg tudj valósítani.

Viszont ha "technikát" is alá akarsz rakni, gondolok itt pl.: weboldal optimalizálására több platformra, vagy regisztrációs felület létrehozására stb. Ahhoz nem árt tudni programozni is vagy legalább is érteni hozzá. (HTML, CSS,JS, JQuery, PHP, MySQL ezeket nem árt ha érted)

2016. márc. 30. 14:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha webdesigner akarsz lenni, akkor ismerned kell valamilyen képszerkesztő programot és vektorgrafikus programot, pl.: Photoshop, Illustrator, Indesign. De amennyi a webdesign-hoz kell, azt meg lehet csinálni Photoshop-ban is, abban is lehet vektorosan tervezni.

Tanuld meg az UI/UX designt. Jó ha ismered alap szinten a HTML, CSS-t és valamilyen grid rendszert (pl. a Bootstrap grid-je), hogy megvalósítható design-okat tervezz és használható legyen.

Programozás ismerete (pl. PHP) szerintem felesleges designer-nek, az már csak plusz.

2016. márc. 30. 17:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Elsőnek és elkerülhetetlenül fontos, hogy legyen érzéked hozzá, egyfajta művészi tehetséged.

Ha ez megvan akkor már csak a grafikai programok használatát kell elsajátítani.

Ha hiányzik az első, bele ölhetsz akármennyit, nem leszel "jó" Webdesigner.

(Én az utóbbi vagyok, de legalább programozni tudok) :-D

2016. márc. 30. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát azért szerintem ehhez nem csak grafikai programok, hanem a HTML és a CSS ismerete is. Meg egy kis JS (főleg jQuery) sem árt.
2016. márc. 30. 18:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat! A Bootstrap grid es a jQuery egyelore uj fogalmak nekem, a tobbi, amit irtatok, en is gondoltam rajuk, hogy ezzel kezdenem a dolgokat :)
2016. márc. 30. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!