Ismeri valaki az onlinewebdesign.com tanfolyamot?
Nagyon érdekel ez a szakma, csak nem tudom, hogy hol tanuljam. Volt főiskolán egy óra, amin honlapot kellett tervezni, plakátot kellett készíteni, hangot kellett vágni, azt nagyon élveztem. Aztán most végzek (töri szakon) és mindenképp a design irányába mozdulnék el. Gondolkodok azon, hogy kiadványszerkesztői szakmát kezdek, bár itt már sajnos megingatnak az elképzeléseimben, mondva azt, hogy a nyomtatott sajtó a halálán van. Ebben talán lehet valami. Szóval a lényeg, hogy érdekelne a honlaptervezés, logó, arculat tervezés stb... Viszont a sok tanfolyam közül egyedül ezt gondolom összeszedettnek értelmesnek.
Valakinek van tapasztalata erről? Megéri 241 ezer forintot kiadni egy egész éves oktatási anyagért? Tudom, hogy egyedül is tanulhtatnék ingyen, bár fogalmam sincs, hogy hol érdemes ezt is elkezdeni és én az a típus vagyok, aki jobban veszi, ha hozzáértők megmondják, hogy pontosan mit is kell tanulnia az adott szakmához, meg akinek valamennyire segítenek eligazodni és azért kap egy kis motivációt is.
Szóval az érdekelne, hogy valakinek van e tapasztalata erről a képzésről: [link]
No meg a végzés után, és persze folyamatos gyakorlás után mennyire lehet ebből megélni? Olvasok sok jót és sok rosszat. Néha nem tudom már, mit higyjek. Van, aki teljesen lehúzza ezt a szakmát, van aki meg élteti és szabadúszóként is jól el van vele. Van aki meg nem talál megrendelőket. Tudom, hogy számít a tehettség, a szépérzék, de nagyon összezavarnak már, engem meg érdekelne, viszont sajnos el is tudnak keseríteni a nagyon negatívoskodó, sötét jövőt alkotó emberek, mert már nagyon sok szakma/okj megfordult a fejemben az elmúlt hónapokban és mindennel ez van. Szóval BA töri után igen nagy rajtam a feszültség, mert szeretnék valamit dolgozni, valami értelmeset csinálni. Nem gazdag akarok lenni, csak normálisan szeretnék élni, ezért keresek olyan szakmát, ami jó is, és érdekel is.
Szóval vélemények?
Én is hasonló cipőben járok, bár kicsit több közöm van az informatikához, mert én gazdinfó szakon tanulom most egyetemen, viszont már mindenki tud jó weboldalt csinálni, a bonyolultabb részeket meg nem annyira veszik ezeken a tanfolyamokon. Max adnak egy scriptet vagy vmit amit használhatsz. Meg a 100% garanciát arról biztosítani, hogy lesz munkád nehéz. Megélni egy ilyen tanfolyamból szerintem nem lehet, csak ha elmész mondjuk egy olyan külföldi oldalhoz, ami webfejlesztéssel foglalkozik.
nekem ez az oldal jobban tetszik [link] de csak mert láttam a diákok munkáját, ami nem rossz. Viszont a te tanfolyamodnak is egész jó az oldala.
Bár elég kitartással te is megtudod tanulni ezeket.
Mo-n az emberek, akik a te tudásodra szorulnak, azok nem akarnak sokat fizetni ezért kb egy atw-s sablon weblappal megelégednek, amibe bemutatják a kisvállalatukat. Viszont ha még is egy olyan weboldalt akarnak, ami normális domain névvel rendelkezik, akkor szánnak rá 50 ezret max, amiből 5-10 ezer a domain.hu és marad neked 40, ami bizonytalan, h minden héten rendelnek tőled. A grafikus szakirány elég népszerű, de lebecsülik őket is. A lógó tervezésnél is fukarok az emberek, hiába kellene egy Adobe illustrator és egy photoshop, ahhoz hogy hivatalos legyen kell tudnod adni áfás számlát. Illetve jogtiszta szoftvereket kell használnod, mert már nem otthoni használatnak számít, ha eladod, bár ezt csak egy embertől hallottam, akit megbüntettek 300 ezerre, mert ezzel foglalkozott.
Ennél még jóval hosszabb véleményem is lenne, mert sokat foglalkoztam vele már 14 éves korom óta "designeltem" hotdog.hu-n.
Ha van pénzed, elmehetsz egy ilyen tanfolyamra, hogy adjanak egy alapot, de ha sikeres akarsz lenni, akkor magadtól kell tanulni. Kell hozzá kitartás és egy kis tehetség.
Mindig keresd az új divatokat, külföldi oldalakat nézz (pl. ThemeForest-en vagy awwwards.com, stb.), mert Magyarország eléggé le van maradva.
Először csinálj ismerősöknek olcsón vagy ingyen design-okat, hogy legyen referenciád. Később kereshetsz munkát interneten, szoktak hirdetések feladni, vagy adhatsz fel te is, hogy munkát keresel.
Ha ügyes vagy, akkor meg lehet belőle élni.
De ismerek pl. olyat is, akinek kevés tudása van, csak össze másolgat mindent és mégis van munkája - én ezt nem szeretem.
Erről az oldalról nekem az a véleményem, hogy nem szép. Tipográfiát meg egyáltalán nem ismerik.
Kiabranditalak. Egy normalis ceg kifizeti a penzt a weblapra. Azert ma mar itthon is kezdik belatni mar a kkv szektorban is hogy kell egy jo weblap.
Sokan egyeni vallalkozasban csinaljak amugy. De semmit nem er egy jo, folyamatos online marketing nelkul. Azert tudom mert ezzel foglalkozom
Lenyeg hogy mint mindnenbol, a magabiztos alapok a legjobbak. Ha talalsz olcsobban, akkor hajra!
Ezek a tanfolyamok arra jók, hogy megtanítsanak wordpressel+netről leszedhető sablon minimális átalakításával összetákolni egy oldalt, amit el lehet adni laikusoknak.
A legtöbb ismeretanyagot magadtól is megtanulhatod a netről ingyen, max több idő saját kezűleg megkeresni a leírásokat + a legtöbbjük angolul van, szóval nyelvtudás sem árt.
Egyébként az elsőnek linkelt korrektebb minden szempontból. A másodiknak inkább marketinget (mókusvakítás) kellene oktatnia, mert abban nagyon jó.
Egyébként arckönyvön van csoportja mindkét tanfolyamnak, ott is szétnézhetsz.
#6 Én nem tartom magam szakembernek, de annál sokkal többet értek a szakmához, mint az ilyen helyekről kikerülő wordpresstákerek ;)
Nekem legalábbis nem lenne bőr a képemen akár 100k+t elkérni egy letöltött cms-ért, meg egy netről szedett sablonért, amiben kicserélnek pár képet, meg színt, betűtípust, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!