Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Verziókövetés hogy működik?...

Verziókövetés hogy működik? Git, SVN, de miért?

Figyelt kérdés
Honnan tudom hogy most az én projektem 1.1.2 fázisban van, vagy épp már 1.2? Mikor kell verziót váltani, és hogyan?
2016. márc. 22. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezt a megoldást szokták használni:

[link]

DE önmagában a git és svn nem erre van.

Ott a kód változásait lehet követni, de 1-1 verzió váltás között nincs megszabva, hogy hány commit kell/lehet.

2016. márc. 22. 20:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. márc. 23. 05:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezek nem ilyen szintű verzióra vannak...

Mármint nem 1.1, 1.2.....

Ezek a fájlok különböző verzióit tartalmazzák...

Te írsz egy kódot beküldöd, utána módosítod ismét beküldöd akkor jön létre egy újabb verzió belőle...

Mondhatni egy sima history, de nem ilyen egyszerű, mert lehet te egy fájlodnak több verzióját is használod, mert a programod megköveteli...

Azt, hogy a te projekted most 1.0 vagy 1.1 vagy 1.1.2 vagy 2.1-es verzióban van azt TE döntöd el!

A verzió váltást te döntöd el...

[link]

[link]

Többféle módon verzió számoznak...

23F

2016. márc. 23. 07:36
 4/7 anonim ***** válasza:

ja és még hozzátenném, hogy a projekt verziót is külön választod a verziókezelőben...mint egy mappát úgy képzeld el, hogy te most az 1.0-ba dolgozol, vagy a 2.0-ba...

tehát nem csak a fájlok változásait követed, ha nem lett volna egyértelmű az előző hozzászólásom, hanem a projekt verziót is, mint egy mappát létrehozod és oda az adott verzióhoz tartozó fájlok kerülnek be...

23F

2016. márc. 23. 07:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Na most akkor melyik a megszokott, melyiket kell használni? :) web-nél utóbbit, számítógép szoftvernél pedig az elsőt?
2016. márc. 23. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy.

En inkabb a git-et szeretem, szerintem maga a felepitese jobb.

2016. márc. 23. 14:11
 7/7 anonim ***** válasza:

mind2 használható, van aki az egyiket, van aki a másikat szereti...

én több embertől hallottam a GIT-ért sírárt SVN helyett :D

23F

2016. márc. 23. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!