Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » 301-es átirányítás (. htaccess...

301-es átirányítás (. htaccess), miért nem működik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van ismerősöm vállalkozásának egy weboldala, amin lefuttattunk egy SEO elemzést, és fő hibának azt írta ki, hogy az oldal elérhető www/www nélkül. Miután a tárhely adminjában erre vonatkozóan nem találtunk semmit, írtunk a tárhely szupportnak ahol azt válaszolták, hogy oldjuk meg .htaccess használatával.

Utána olvastam a dolognak több helyen is, és a következő kódot hoztam össze:

# Átirányítás

Options +FollowSymlinks

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.\oldalam\.hu [NC]

RewriteRule ^(.*)$ [link] [R=301]

# Cache használata

<FilesMatch "\.(jpg|png|css|js)$">

Header set Cache-Control "public, max-age=3600"

</FilesMatch>

# .htaccess levédése

<Files .htaccess>

order allow,deny

deny from all

</Files>

# mappa listázás tiltása

Options All -Indexes

De nem történik semmi ha feltöltjük a tárhelyre.

Esetleg lenne valami tippetek mi lehet a gond? Elrontottam valamit? Esetleg le lehet tiltva a tárhelyen a htccess fájl használata?

#cache #SEO #htaccess #301 átirányítás
2016. jan. 16. 23:56
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ja. Reggel megnézem a saját szakállamra, de a megoldást nem fogom megírni. Úgy se köszönnéd meg.
2016. jan. 17. 00:39
 2/10 anonim ***** válasza:
11%
Amúgy ha egy vállalkozás weboldala, ott nincs ilyen probléma. béreljen normális tárhelyet, ne ingyenes szarkora menjen.
2016. jan. 17. 00:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Bérelt tárhelyen van. Több helyen is utánanéztem, működnie kellene, de nem csinál semmit.

A kérdésemből pedig láthatnád, hogy nem a sült galambot várom, de azért kösz a "segítőkész" válaszodat :)

2016. jan. 17. 01:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Valóban működnie kéne, más rewrite van esetleg? És ha igen, azok amúgy működnek? Szolgáltató supportjának kéne szólni.

Ha sürgős akkor PHP-val pl ennyi (mondjuk index.php elejére ha lehet):

$subdomain = array_shift((explode(".",$_SERVER['HTTP_HOST'])));

if(strpos($subdomain,"www")===0){

header("Location: [link]

exit;

}

(nem teszteltem, de fejben jónak tűnik)

2016. jan. 17. 01:23
 5/10 A kérdező kommentje:

"Valóban működnie kéne, más rewrite van esetleg? És ha igen, azok amúgy működnek?"

Nincs más, csak ezt az átirányítást szeretnénk ha működne.

Most csináltam ilyesmit először, úgyhogy lehet én nem vágom a dolgot, de ha működne, akkor ha pl. beírom az oldal címét www-vel, akkor automatikusan www nélkül kellene bejönnie, nem? De abból gondolom elsősorban hogy nem stimm, hogy az elemző továbbra is hibának írja az átirányítás/cache hiányát.

Egyébként kösz a kódot, de az ha jól sejtem, csak dinamikusan generált tartalomnál működne. Az oldal viszont statikus php fájlokból áll, csak az ismétlődő részek vannak beincludeolva. Egy sima cég/termék bemutató oldal, email küldő formmal, szóval nem egy CMS :)

2016. jan. 17. 02:43
 6/10 Drone007 ***** válasza:

Inkább fordítva kellene megpróbálnod a 31-es átirányítást, a www nélkülit www-sé alakítani. És van néhány zavaros string a feltételben is. (\oldalam\.hu? minek a \?)

Javaslatom:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldalam.hu [NC]

RewriteRule ^(.*)$ [link] [L,R=301]

A legtöbb fizetős tárhelyen alapból védve vannak a .-tal kezdődő fájlok (.htaccess, .htpaswd, ...)

A file cache-t célszerű kikapcsolni tesztelési szakaszban. Ez amúgy nem része az átirányításnak, nem tudom miért másoltad be. :)

2016. jan. 17. 07:43
 7/10 A kérdező kommentje:

"Inkább fordítva kellene megpróbálnod a 31-es átirányítást, a www nélkülit www-sé alakítani. És van néhány zavaros string a feltételben is. (\oldalam\.hu? minek a \?)"

Próbáltam úgy is:

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldalam.hu [nc]

RewriteRule ^(.*)$ [link] [r=301,nc]

?-t nem tudom hol látsz a kódban, nincs benne.

"A legtöbb fizetős tárhelyen alapból védve vannak a .-tal kezdődő fájlok (.htaccess, .htpaswd, ...) "

Erre én is gondoltam, csak a szupport nem említette, hogy védve lenne, pont azt írta, oldjuk meg htaccess-al.

"A file cache-t célszerű kikapcsolni tesztelési szakaszban. Ez amúgy nem része az átirányításnak, nem tudom miért másoltad be. :)"

Amit bemásoltam az a htaccess teljes tartalma, és azért mind, hátha azokban van valami hiba.

Kösz a választ!

2016. jan. 17. 16:29
 8/10 Drone007 ***** válasza:
Én a backslashre gondoltam...
2016. jan. 17. 21:43
 9/10 A kérdező kommentje:

:DDD

"(\oldalam\.hu? minek a \?)" Itt az első kérdőjelet néztem, minek raktad oda... [link] innen szedtem egyébként

Egyébként megoldódott, most a cache-el bajlódok.

A google PageSpeed Insights tesztelője kijelzi, hogy ott van a fájlokon a 60 perces beállítás, de mégis azt írja hogy használjam a browser cache-t, szóval valami még hiányzik.

2016. jan. 18. 03:39
 10/10 Bajko Miklos válasza:
A page speed a masodik legfontosabb dolog a seo-ban, ugyhogy jo uton jarsz, csak igy tovabb !
2016. jan. 26. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!