Domain név megvásárlása mástól?
Kikeresed a domain.hu-n a céget vagy magánszemélyt, aki regisztrálta, és írsz neki egy levelet, hogy megvennéd.
Aztán egyezkedtek, végül szerződést köttök, és a tiéd (már ha el akarja egyáltalán adni).
Az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy tudja-e egyáltalán, hogy miről beszél?
A többiektől pedig, hogy ha megegyezek a tulajdonossal, akkor fel kell vennem a kapcsolatot az én szolgáltatómmal, és elintézik egymás között? Egyszer állítottam be egy tárhelyhez egy domain nevet a gyumolcstarhely pont hu-n, és nem találtam egyszerűnek. :/
Tudtommal az eladónak kell kezdeményeznie az átregisztrációt, pontosabban ki kell kérnie egy bizonyos kulcsot (tehát "felszabadítania", bejegyezhetővé tennie a domaint), amit megkap az a domain-regisztrátor, amelyikkel te szerződést kötsz a szóban forgó domain-névre, hogy bejegyezzék a nevedre.
Az egész lezajlik emailezés útján néhány nap alatt (okmánymásolatokat fognak kérni, szkenner minimum legyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!