Át írni PHP -ra egy 18 éves Dot. Net weboldalt?
Mivel nem rég kaptam egy ilyen munka lehetőséget, és azt szeretném meg kérdezni ,hogy mennyi lenne a reális ár érték arány.
Ilyet még nem csináltam, de már 1,5 éve dolgozom Web-programozóként.
Most tartok ott ,hogy várják a válaszom ,hogy elvállalom e vagy sem.
Ha igen akkor pedig mennyiért.
Engem ami leginkább aggaszt, hogy van benne foglalási rendszer. Maga az oldal azért annyira nem tűnik bonyolultnak (még a többnyelvűségével sem) ellenben nem lehet tudni, hogy milyen formában tudod lekérdezni, hogy van-e szabad szoba az adott időszakra.
Arról nem is beszélve, hogyha foglalni szeretnék akkor: "Ez az ajánlat csak bankkártya garanciával foglalható. Kérem adja meg bankkártya adatait. A szálloda nem terheli meg a bankkártyát."
Adjam meg egy szállodának és egy Hoteltel Kft.-nek a kártyám adatait? Mi a garancia rá, hogy a programozó - jelen esetben te - illetve a szerver üzemeltetője megfelelő biztonságban tárolja ezeket? Ha adatlopás történik ki fogja megtéríteni a károm? Nézzük csak a privacy policy-t...
Jaaa, hogy nem érhető el magyarul a magyar oldalon? Remek.
Na, szerintem ez eleget elárul erről a megbízásról. Nem véletlenül dobták már ezt vissza többen is. Sok itt a szürke folt.
Ja, és egyébként az asp és az aspx nem ugyanaz! Tehát ebben az esetben lehet 18 éves az oldal...
"Mi a garancia rá, hogy a programozó - jelen esetben te - illetve a szerver üzemeltetője megfelelő biztonságban tárolja ezeket?"
Jelenleg is van egy szigorú szabályzás amit be kéne tartani, és aminek nem tesz eleget az oldal.
Titkosított csatornán, biztonságilag hitelesített szerver / weboldalon lehetne csak tárolni...
Ez a technikai feltétele.
"Ha adatlopás történik ki fogja megtéríteni a károm?"
Ezen felül, jogi felelősséget kell vállalnia a kártyaadatok biztonságáért.
(Ez vonatkozik a fejlesztőre, szolgáltatóra, és a weboldalt üzemeltető cégre is)
"Nézzük csak a privacy policy-t."
Ennek is szerepelnie kellene magyar fordításban is.
Mivel magyar cég, magyar székhellyel, így magyar jogszabályokat be kéne tartaniuk.
Ha ezt valaki megbolygatná náluk, több millióra is büntethetnék a céget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!