Lejárati időben segítene valaki? Többi lent
Szeretnék segítséget kérni abban hogy van 1 táblám egy end_date oszloppal. Abban benne van az idő pl: 201601091221 -így szóval percig benne van. És szeretném azt hogy a 2-t össze hasonlítsa úgy hogy mikor telik az idő szóval 1 nap eltelt akkor ki írja hogy pl 13 nap múlva. Szóval egy ilyen lejárati idő lenne.
Tehát a rendes időből számítaná ki hogy még hány nap van hátra a lejáratig. (ami az adatbázisban van dátum amit írtam is példát.)
(A) Átszámolod mindkét dátum értéket (másod)percbe, kivonod, és visszaalakítod amit kell.
(B) Dátum típusra parszolod őket és használod a rendszer (sql vagy a szerveroldali nyelv) által biztosított különbség számoló műveletet.
B-t választanám mert az volt. de ezt hosszú lenne leírni. röviden le frissítettem véletlenül xD.
És ezt a b verziót hogy hívják? Hogy googlén hogy keressek rá? Mert nem vagyok mester. Még nagyon kezdő vagyok.
A B) verzióban több művelet is van, én így keresnék rá:
Google("<nyelv> parse date") // dátum parszolás
Google("<nyelv> difference of 2 dates") // 2 dátum különbsége
> egyébként nem is datetime hanem varchar
Igen, ez már látszott a "201601091221"-ből, erre írtam, hogy először parszolni kell.
> De akkor az egész rendszert át kéne írni. mivel ez egy alap rendszer.
Nem kell át írni*, csak a különbség számításnál kell parszolgatni.
*De érdemes, mert valljuk be, az nem egy korrekt alap koncepció, ahol a dátum nem dátumként van tárolva. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!