Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Melyik a legjobb tárhelyszolgá...

Melyik a legjobb tárhelyszolgáltató?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy gyors szolgáltatót, ssd-vel. Fontos a megbízhatóság, és hogy ne legyenek 503-as képernyők!!! Legyen korlátlan az adatbázis. Köszi.
2015. dec. 21. 04:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

VPS, persze nem a legolcsóbbakból.

Ha pedig valami lomha hatalmas keretrendszer, nagy forgalommal, akkor saját szerver...

2015. dec. 21. 06:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Amazon Web Services
2015. dec. 21. 11:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Amazon messze van europától így igen lassúcska az elérése.

Plusz az ingyenes szolgáltatásai nagyon leterheltek, a fizetős pedig aránytalan a teljesítménnyel, mint amit akár egy hazai cégtől is elérhet.

(Persze ha cél amerika, és hobbi oldal, és az adatbázis se több száz MB csak ~100, meg nem egy lomha CMS akkor jó...)

2015. dec. 21. 12:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem említette, hogy ingyeneset akar.
2015. dec. 21. 12:52
 5/12 A kérdező kommentje:

Ingyeneset nem akarok. Természetesen. Néztem a VPS-t én is, meg most a tarhely.com-ot. Arról valami vélemény? Kérdeztem oket, azt mondtak naluk is van erroforras korlatozas. Nekem az lenne a lényeg, hogy adott alkalmakkor akar havi 100-120 ezer egyedi latogatót gond nélkul ki tudjak szolgalni.

A mostani szolgaltatómnal allandóan 503-as kép fogad, de most mar akkor is, ha ennél jóval kevesebb az egyedi...

Még elfogadható ar az évi 20-30 ezer. A VPS mennyire korlatoz?

2015. dec. 21. 14:41
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen, wordpress alatt fut. De sajat szerverrel nem akarok szoszolni. Megpróbalom normalis tarhellyel gyorsitani picit, plusz az 503-as hibat kikuszobolni, mert azt nem az oldalam okozza, ha jól tudom, hanem a tarhely.
2015. dec. 21. 15:11
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem egy 300 -as VPS kiszolgál ekkora forgalmat,

persze célirányosan fejlesztett oldal, nem egy WP.

WP -hez sajnos webtárhelyek kilőve!

VPS -t nézegethetsz, de olyat aminek 4+ GB RAM -ja van.

(Tapasztalatom szerint ennyi kell, ha szeretnéd hogy gyors legyen)

Az 503 -nak még számtalan oka lehet, a limitek elérése mellet.

Ez ugyan is egy tünet, azaz nem tud válaszolni a szerver, mert leterheli a kérés optimalizálatlan kódjával, elfogy a fizikai erőforrás...

Ennek vége vagy saját szerver, vagy új alapokra gondolod az oldalt.

Ekkora forgalomnál, már érdemes belefektetni, mert fél évnyi reklám bevételből, akár a teljes oldal megterveztetése, programoztatása is megtérülhet.

(fél év alatt durvány 160~200 ezret hozzhat ekkora forgalomból)

2015. dec. 21. 17:27
 8/12 A kérdező kommentje:
Épp ezzel szemezgetek most én is :)
2015. dec. 22. 02:09
 9/12 anonim ***** válasza:

"Havi forgalom: 0,5 TB"

Ezzel lehetnek gondok...

Nekem 200GB -t a forgalmam, és minimális, tömörített adatforgalommal, cahce -el...

WP -nek 1~2MB a minimum oldallekérdezésenként.

Ha átlagosan 2MB -vel számolunk oldallekérdezésenként,

akkor 250K oldal betöltést fog elbírni.

Nekem 1 hónapba 20K egyedi látogatóm volt, 55K munkamenettel, 16 oldal / munkamenet, azaz 905K oldalbetöltés.

Így volt ~200GB adatforgalmam, mivel tömörített, minimális tartalom, cache... így 0,25MB -ra jött ki átlagosan egy oldalbetöltés.

Mérd le hogy a te oldalad ha lemented (CTRL+S) mennyi az összes mérete.

Ez egy első oldal lekérés, utána azt számold össze ami nincs cache -be...

pl. a nagyméretű képek, amikre rákattinthat, és akár önmagában is MB os méretű lehet...

Azt szorozd meg 15 -el, ad hozzá az első értéket, és szorozd meg a látogatók/munkamenet számával...

Ha jól tippelem 2~3 TB -ra számíthatsz...

2015. dec. 22. 10:11
 10/12 A kérdező kommentje:

Én is a korlátozásokon gondolkodom. Az 500GB nem fog gondot okozni, viszont az "Egyidejű kapcsolat 108.000 db/óra 30 db/mp" már szerintem igen. Az oldalamra kampányszerűen jönnek, ezen belül is este 18-22 között van a legnagyobb forgalom - mint szinte minden oldalon.

Statisztikám részletes: A legerősebb hónap ez volt - amikor a szolgáltatóm nem korlátozott semmit, csak szólt, hogy erősen leterhelem a szerverüket, és ajánlották a memcache használatát.

Egyedi: 157 ezer

Látogatások: 206 ezer

Oldalak: 345,5 ezer

Találatok: 17,5 millió

Adatmennyiség: 313 GB

Tehát az 500GB elég lenne, a többi miatt félek, szerintem simán lekorlátoznák az oldalamat, és nem engednék be a látogatóimat.

A jelenlegi szolgáltatómnál azért vagyok, mert félelmetesen jó az ügyfélszolgálat, azonnal segítenek mindenben. Most is írtam, hogy a memcache-t nem tudom aktiválni, 2 óra múlva írták, hogy már aktiválták is a szerveremen.

Így most rászántam magam, hogy rendbe teszem az oldalamat. Letöltöttem a W3TC-t. Hát a legjobb cache bővítmény. Eddig a Pingdom.com szerinti letöltési időm 4-10s volt, ami borzasztó. A mostani beállításokkal már 2,5s értem el. A korábbi requestem 200 felett volt, most a cache-el már csak 143 és ezt tartja fixen. (Ebből 68 a kép, és 32 a script, 16 css, 12 a html)

Még gyorsítom majd a speed page bővítménnyel, htaccess-ben kiveszem a html-ekből a felesleges részeket.

Amit most nem tudtam összefűzni, az a CSS, mert elcseszte az oldalamat. Valszeg azért, mert responsive, és emiatt nem lehet befűzni, majd megkeresem, melyiket kell kivenni az összefűzésből.

Itt vagyok most:

A főoldalam: 2,2 MB

Ebből a scriptek: 632kB

HTML: 166 kB

CSS: 51 kB

Képek: 1,2 MB

(A képeket erősítem tömörítem photoshoppal, max 100kB-ig engedem a legnagyobb használt képet is, ezt a wp faragja, ha kicsinyíti, tehát a legtöbb kép 10-50 kB fog megjelenni, ezen nem nagyon tudok már faragni)

A legnagyobb időveszteséget a facebook és google scriptjei okozzák: FB box, analytics, ad. A facebookra várok a legtöbbet, ezeken sem fogok tudni faragni, max ha nem használnám őket, de ezek kellenek. A 630 kB-ból 400kB-ot ezek emésztenek fel.

A pluginok külső helyről szedett CSS és JS-eit sem hiszem, hogy össze tudom majd fűzni.

A tarhely.eu elég jól hangzik, de épp itt írta valaki, hogy havi 20 ezret fizet tárhelyért, és le sem tojja az ügyfélszolgálat. Hát nem tudom, most már azt se, hogy váltsak-e? Ha le tudom szorítani 2s-re a load-ot, akkor az tökéletes egy wp-től, és nem is egyszerű (gagyi) weboldalam (sablonom) van.

Másik weboldalt is tervezek indítani, azt viszont lehet a tarhely.eu-ra teszem, és tesztelem majd, mert ott nem akarok ekkora forgalmat elérni, más lesz a kategóriája is az oldalnak, nem fog annyi látogatót vonzani.

Ha még vannak tippek gyorsításra, bármire, azt szívesen fogadom. A W3TC-t még tesztelem, sok a beállítási lehetőség. Az objecteket nem mertem memcache-elni, mert sok rosszat hallottam erről.

2015. dec. 22. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!