Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Weboldal készítését vállaltam....

Weboldal készítését vállaltam. Mennyit kérjek?

Figyelt kérdés

Korábban csináltam már weboldalt, diákmunkaként 30 ezret kaptam érte, de ez egy város weboldala volt, és elég nagy meló volt vele. Most egy cég kért meg. A szolgáltatásait és az árakat kellene legfőképpen megjeleníteni az oldalon, jóval kevesebb tartalom lenne rajta mint egy város weboldalán. 10 ezer forintra gondoltam + egyéb költségek. Szerintetek ez korrekt ár?

Nekem amúgy ingyen is megéri, referenciának jól jön nekem.

2015. nov. 21. 19:03
1 2
 1/14 |Orfeusz| ***** válasza:
100%
Ha nem egyéni vállalkozás akkor ennyit szerintem simán kifizetnek, csak legyél együttműködő és tényleg gondosan foglalkozz az oldallal, hogy profi legyen.
2015. nov. 21. 19:08
 2/14 anonim válasza:
100%

a + egyéb költségek mit jelent? Pl. ÁFA? :D

Hány óra munkád lesz vele? Ezen a területen az 900 Ft / nettó a minimum, a 1000 Ft / óra az átlag, és bizony még az 1500 Ft/óra sem egy durván elrugaszkodott ár.

Egy profi webdesigner cég, egy statikus céges weboldalért röhögve kér egy 100 ezret. Mondjuk leadózzák a felét, az már csak 50, a fejlesztő órabére mondjuk 1250 Ft/óra, de azért 40 óra munka nincs egy ilyen oldallal, csak akkor, ha mindenféle manager meg egyéb majomember is belekontárkodik... így számlnak a cégek, amikor egy drupálért röhögve kiszámlázzák a 100 munkaórát.

Szóval, csak ügyesen! Mielőtt elkezded, mindenképp saccolj egy óraszámot, ami alatt megcsinálod szerinted... nehogy az legyen, h 10000 Ftért hónapkg ugráltatnak!

2015. nov. 21. 19:15
 3/14 anonim ***** válasza:

nettó bevétele felét. :-D

De most komolyan, annyit amennyit a munkád ér,

annyit ér amennyit hajlandóak fizetni érte.

De ahogy írták saccolj, szoroz fel, és reménykedj.

(Sokszor szívem szerint 5× -ös szorzót használnék...)

2015. nov. 21. 20:00
 4/14 anonim ***** válasza:

Csak úgy érdekességképpen.

Egy ismerősöm nemrég kért ajánlatot egy cégtől, ezt írták neki:

60.000 Ft-ért kap egy wordpress alapú oldalt, max 10 munkaóráért (ebben benne van az oldal szerkezeti kialakítása, tartalom feltöltés, kulcsszó elemzés). Ha ennyi időbe nem fér bele az oldal elkészítése, akkor minden plusz óra 4000 Ft.

Emellé jött külön árban ha valami prémium, értsd fizetős plugin kell + a dizájn, aminek ára attól függ, hogy ingyenes vagy prémium sablont választ.

A megrendelésből nem lett semmi, pedig kíváncsi lettem volna mennyire hozzák ki a végösszeget.

2015. nov. 21. 22:16
 5/14 anonim ***** válasza:

#4: WP és társait én se vállalnám kevesebbért.

Rengeteg macera tud lenni vele... habár ha jól értem ezt extra díjban számolnák.

2015. nov. 21. 22:18
 6/14 A kérdező kommentje:
20 órát tuti foglalkoznék vele. Az egyébhez a tárhely és a domain megvásárlása tartozik, de ez többe kerül a cégnek mint a munkám. Nem tudom hogy megy ennek a piaci ára, de 10 ezer alatt semmiképp nem szeretném. Mások szerint szép weboldalakat tudok csinálni
2015. nov. 21. 23:18
 7/14 anonim ***** válasza:

#5: Engem az lepett meg, hogy egyből ezzel jöttek, hogy wordpress + sablon, semmi saját kódolás, egyedi dizájn. Meg az ár érte.

Most őszintén, wordpresst (meg hasonló cms-eket) kb. bárki tud telepíteni/beállítani. A sablonban kicserélni a képeket / átszínezni a dolgokat szintén nem egy nagy meló. Márpedig ők kb. ennyit ajánlottak + tartalom feltöltés + seo (ami ki tudja hogy hozza-e majd az elvártat, hisz mindenhol beígérik az első helyet a google-ben, aztán tudjuk mi a végeredmény :) ).

Kérdem én, mennyi lenne akkor egy oldal, ha egyed dizájn / kód lenne. Vagy ez már manapság annyira nem lényeg?

Csak mert megnéztük jó pár más cég oldalát, és soknál szintén cms alapú oldalakat árultak (közben meg mindnél kint a marketing duma arról, hogy haladni kell a korral, meg mennyire professzionálisak, stb.).

2015. nov. 21. 23:32
 8/14 anonim válasza:

"minden plusz óra 4000 Ft. "

Ebben az a szomorú, h szerencsétlen fejlesztő ebből kb 1200-1300 Ft-ot lát... a többi megy profitnak a fejesek zsebébe... mióta ezt megtudtam, csak szabadúszóként dolgozom, és röhögök a hülyéken akik elmennek egy céghez dolgozni...

Kérdezőnek meg azt ajánlom h ne hagyja magát lehúzni :D

Btw.: "Mások szerint szép weboldalakat tudok csinálni"

akkor dolgozz nekem :D najó, mondom, ne hagyd magad lehúzni :P

2015. nov. 21. 23:54
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha svarciba nyomod akkor egy 20-25 ha legálba akkor 50 minimum.
2015. nov. 22. 12:59
 10/14 anonim ***** válasza:

#8 "minden plusz óra 4000 Ft. Ebben az a szomorú, h szerencsétlen fejlesztő ebből kb 1200-1300 Ft-ot lát..."

1 250 nettó, az bruttó 1 908 a munkáltatónak összesen 2 452 Ft.

Ehhez hozzájön 700 Ft mint "profit" a cégrésze, amiből fizetik az irodát és járulékos költséget... (pl. villany, telefon, internet, takarító, könyvelő...)

És persze a főnök fizetését, amiből új autót tud majd venni.

így összesen 3 150 Ft nettó, amiből végül bruttó 4000 Ft -lesz ÁFA -val.

2015. nov. 22. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!