DIV-be írás hidden inputtal?
A Youtubenál láttam a címszavak hozzáadásánál, hogy van egy div, aminek a végén van a kurzor, és ha beírsz valamit, majd entert ütsz, akkor a divhez hozzáfűzi egy formázott változatát, amire ha rákattintasz, akkor eltűnteted (visszavonod a hozzáadást)
A forráskódban ez úgy van megoldva, hogy van egy div, és benne egy input type='hidden', de sehogy se tudom elérni én, hogy valahogy tudjak gépelni a div végére, vagyis egy láthatatlan input type='text'-et rakjak oda.
Ötletek? Hogyan valósíthatnám meg úgy, hogy szép legyen?
Előre is köszi a segítséget.
Nem tudom hogy ott hogy van megoldva, de én most hirtelen így oldanám meg:
<div>
<div id="kulcsszavak" style="float:left">
</div>
<input style="float:left">
</div>
enter leütésére hajtaná végre a form elküldését (bár ajaxal még az sem kjell) majd kilistázza a dibbe a kulcsszavakat, szépen megformázva. Az említett példában span tagként.
Valami ilyesmire gondolsz?
persze hidden input mezővel.
(nem szép, de gyorsba ezt dobtam össze)
a #myInput a hidden, a mintába látszik, hogy lásd mit rak be.
A contenteditable attribútum amivel ellehet érni, hogy írni lehessen a HTML elembe.
Ha ezen elemre entert nyom, azaz onkeyup -ra lefut egy esemény ami adott div text() tartalmát kiszedi, paarent elembe elér rakja, illetve hozzá adja az inputhoz, majd üresre cseréli a tartalmát.
Lehetne még szépíteni, pl. olyannal, hogy húz-dob móddal sorba rakni figyelni, hogy többször ne legyen ugyan az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!