Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » DIV-be írás hidden inputtal?

DIV-be írás hidden inputtal?

Figyelt kérdés

A Youtubenál láttam a címszavak hozzáadásánál, hogy van egy div, aminek a végén van a kurzor, és ha beírsz valamit, majd entert ütsz, akkor a divhez hozzáfűzi egy formázott változatát, amire ha rákattintasz, akkor eltűnteted (visszavonod a hozzáadást)

A forráskódban ez úgy van megoldva, hogy van egy div, és benne egy input type='hidden', de sehogy se tudom elérni én, hogy valahogy tudjak gépelni a div végére, vagyis egy láthatatlan input type='text'-et rakjak oda.

Ötletek? Hogyan valósíthatnám meg úgy, hogy szép legyen?

Előre is köszi a segítséget.

2015. nov. 15. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy ott hogy van megoldva, de én most hirtelen így oldanám meg:

<div>

<div id="kulcsszavak" style="float:left">

</div>

<input style="float:left">

</div>

enter leütésére hajtaná végre a form elküldését (bár ajaxal még az sem kjell) majd kilistázza a dibbe a kulcsszavakat, szépen megformázva. Az említett példában span tagként.

2015. nov. 15. 12:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Igazából már nekem is rég meg kellett volna csinálnom egy ilyet, lehet hogy most meg is csinálom. :)
2015. nov. 15. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Valami ilyesmire gondolsz?

[link]

persze hidden input mezővel.

(nem szép, de gyorsba ezt dobtam össze)

2015. nov. 15. 21:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, közben már idáig eljutottam, csak a hidden inputra nem jöttem rá :D
2015. nov. 15. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:

a #myInput a hidden, a mintába látszik, hogy lásd mit rak be.

A contenteditable attribútum amivel ellehet érni, hogy írni lehessen a HTML elembe.

Ha ezen elemre entert nyom, azaz onkeyup -ra lefut egy esemény ami adott div text() tartalmát kiszedi, paarent elembe elér rakja, illetve hozzá adja az inputhoz, majd üresre cseréli a tartalmát.

Lehetne még szépíteni, pl. olyannal, hogy húz-dob móddal sorba rakni figyelni, hogy többször ne legyen ugyan az...

2015. nov. 15. 22:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, én is ilyet alkottam kb., majd javítgatom a kódomat a tiéd alapján :)
2015. nov. 15. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!