Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mit tegyek, hogy ne tudják ki...

Mit tegyek, hogy ne tudják ki másolni a weblapomról a szöveget?

Figyelt kérdés

2015. okt. 28. 15:20
1 2
 1/15 anonim válasza:
33%

Kijelölést tiltó kódot kéne használnod.

Nézd, megkerestem helyetted:

<script type="text/javascript">

//form tags to omit in NS6+:

var omitformtags=["input", "textarea", "select"]

omitformtags=omitformtags.join("|")

function disableselect(e){

if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1)

return false

}

function reEnable(){

return true

}

if (typeof document.onselectstart!="undefined")

document.onselectstart=new Function ("return false")

else{

document.onmousedown=disableselect

document.onmouseup=reEnable

}

</script>

Ezt kéne beillesztened az oldalad css-es kódjába, vagy HTML módban betenni a blogspoton. Legalább azt hiszem, hogy így működik.

2015. okt. 28. 15:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

letilthatod a kijelölést jobb klikket, másolást CSS és JS -el.

de 100% -os védelem nincs, mert ha még képként is rakod fel a szöveget, OCR program abból is vissza szedi.

Szóval nehezíteni tudsz, de saját dolgodat is nehezítheted vele.

2015. okt. 28. 15:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Leegyszerusitve a valasz: semmit.
2015. okt. 28. 15:51
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, közben én is utána néztem.

"Ezt kéne beillesztened az oldalad css-es kódjába" Beillesztettem, de még mindig ki lehet másolni, bár lehet én vagyok a béna.

2015. okt. 28. 16:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
NoScript és már értelmetlen is az egész erőfeszítés. Ráadásul saját magadnak is nehezíted a dolgot. Azt pedig rühellem, ha letiltják a jobb egérgombos menüt, mert ha én új ablakba/lapon szeretném megnyitni akkor hadd ne kelljen már bűvészkednem miatta... sokszor mérgembe inkább bezárom az egészet. (Ugye laptopon nincs 3. gomb) egér esetén persze ez sem jelent problémát.
2015. okt. 28. 16:25
 6/15 A kérdező kommentje:

Nincs sok kedvem, több oldalon az ÉN tartalmammal találkozni, amit nagy nehezen szerkesztek, megírok stb. Szóval érthető a nézőpontom.

Néztem olyat is, hogy a jobb egérgomb használható, de másolni nem lehet.

2015. okt. 28. 16:27
 7/15 anonim ***** válasza:

Oké, én értelek, de mutatok egy böngésző bővítményt: [link]

Ezzel akármelyik oldalon tiltható a JS és onnantól kezdve értelmét veszti az egész. fél perc google kereséssel a laikus is ráfog erre jönni...

Szóval csak azt mondom, hogy ez olyan mint az álkamera a ház falán. 10-ből 1-et elrettent. 6 nem foglalkozik vele, a maradék pedig azt hiszi valami nagy érték van és csakazért is betör. :)

2015. okt. 28. 16:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
A normális megoldás (bár ez kicsit több JS tudást igényelne): Ha először nyom valaki Ctrl+C-t akkor popup-ba egy udvarias kérés, hogy másolás esetén jelöld meg a forrást. Persze aki nem akarja az úgyse fogja, de lehet lesz aki így tesz egy linket a honlapodra mutatva, ami nem csak reklám, de a google is szereti ha több úton juthat el hozzád.
2015. okt. 28. 16:34
 9/15 A kérdező kommentje:

Értem én, de azért mégis..

Nincs sok tudásom, de még azért körülnézek, hogy van e valamilyen mód.

2015. okt. 28. 16:45
 10/15 A kérdező kommentje:
Lehet én vagyok a nagyon bamba, de akármit teszek ez sem működik; <body onbeforecopy="return false" oncontextmenu="return false" oncopy="return false" ondragstart="return false" onselect="return false" onselectstart="return false">
2015. okt. 28. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!