Hogy kell lekéri egy adatbázist?
Mondjuk van egy test nevű adatbázisom hogy tudom kiírni legegyszerűbben (ömlesztve) az adatokat ?
Lehetőleg egy sorba és ne tartalmezzon ' karaktert . Ha valaki leírja megmondom mire kell ez nekem. A választ előre is köszönöm
> Amúgy ez a oldal egy informatika verseny weblapja ! És egy üzenettel lehet droppolni mindent (már 1x megtettem nem esett le nekik mi történt) .
Ahelyett, hogy szólnál nekik, hogy lyukas a rendszerük, még kárt is okozol. Gratulálok az emberségedhez.
a mezőbe hogy '); echo $login ;--
Ez SQL sysntaxis hibát okoz, és mivel nem szokás ki printelni a hibát egy éles szerveren ezért nem is látod.
Valahogy így nézhet ki amit megadsz így SQL -t.
SELECT * FROM `table` WHERE `cell`='$get'
Ezt behelyetesítve amit írtál:
SELECT * FROM `table` WHERE `cell`=''); echo $login ;-- '
Zárójelnél szintaxis hiba, utána lévő PHP meg teljesen értelmetlen...
SQL bevitelből, akár hogy erőlteted, nem fogsz tudni PHP utasítást kiadni.
(ha lehetne én eval() base64_decode() kombót alkalmaznám, és GET -be megadott PHP utasítással átvenném az irányítást, de nem lehet! )
Aztán bepróbáltál még egyet login résznél: ' OR 1=1 ;--
A lekérdezés valami ilyesmi lehetett:
SELECT * FROM `users` WHERE `user`='$user' AND `pass`='$pass'
Ez behelyettesítve azzal amit írtál így néz ki:
SELECT * FROM `users` WHERE `user`='' OR 1=1 ;--' AND `pass`='akármi'
Ez erősen beállítás függő, pl. hogy a ; -- után mit kezd a rendszer vele.
De 99% -ban a komment lehetőség nem valami hatékony így.
Így a lekérdezésed syntaxis hibával szintén érvénytelenné válik.
(Amúgy ha nem tévedek, egy 1.5 -ös Joomlan súlyosabb fogást istalálhatnál )
Az egész kérdés troll, úgy ahogy van. Lövésed sincs a témához, dobálózol szavakkal, aminek a jelentésének még csak a közelében sem jársz.
Csodálkozol, hogy vonzod a hozzám hasonló (v. még rosszabb) trollokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!