Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ezt hogyan lehetne megcsinálni...

Ezt hogyan lehetne megcsinálni úgy, hogy ne terhelje agyon az adatbázist?

Figyelt kérdés

Az az oldal lényege, hogy minden adat másodpercenként változik, amit szeretnék is megjeleníteni. Viszont ez felhasználókként lehet akár egyszerre 50lekérdezés is másodpercenként. Az sajnos nem megoldás, hogy tegyem külön oldalakra a különböző lekérdezéseket, mert mindenképp szeretném ha egyszerre jelennének meg. Természetesen a lekérdezésekben próbálok minél többet "spórolni", tehát amiket lehet egy "kóddal" arra nem használok másik 10lekérdezést, de még így is sok, mivel soknál különbözőek a kritériumok, illetve más más adatbázisból/táblából kell kiolvasnia.

Erre valaki tudna valamiféle megoldást javasolni, hogy hogyan lenne a legcélszerűbb megcsinálni? Illetve, hogy milyen típusú tárhelyet válasszak ahhoz, hogy bírja erővel?

2013. okt. 31. 04:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Sehogy. a mysql nem erre való. Másodpercenként változik az adat? Miféle oldal ez? INkább rögzítsd az adatokat kliens felőli oldalon és úgy küldd el a mysql felé egyszerre, ne másodpercenként.
2013. okt. 31. 08:44
 2/12 anonim ***** válasza:

A fő kérdés, mi az ami másodpercenként változik,

Illetve mi alapján változnak az adatok.

Ehhez megfelelő adatbázis szerkezet kell, ami kihasználja a különböző tábla típusok adottságait.

Tárhely tekintetében meg egy saját négyteljesítményű szerver!

(Ilyen számítási és hálózati igények mellet nem osztozkodhatsz, másokkal, és azok kiszámíthatatlan erőforrás igényükkel)

2013. okt. 31. 12:10
 3/12 anonim ***** válasza:

Igen, a fő kérdés, hogy mi változik minden egyes mp-ben.

Amúgy gondolom még nem üzemel az oldalad, csak most építed, így lehet érdemes megkeresnek pár nagyobb tárhely szolgáltatót, ahol tudnak neked segíteni, hogy lehetne optimálisan felépíteni az oldalt, és a megfelelő hosting kiválasztásában is tudnak tanácsot adni!

[link]

Én a első 3-4-et keresném meg!

2013. okt. 31. 12:39
 4/12 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy én nem írtam elég egyértelműen, elnézést.

Tehát nem minden felhasználótól változik, szóval az "UPDATE" parancsok azok normális számban vannak csak, viszont a különböző elemek adatainak listázásban nagyon fontos, hogy másodpercenként frissüljön, hogy lássa a felhasználó az adott változást. Tehát csak a "SELECT"-ek azok, amikből sok van és sűrűn.

Ha az egyik felhasználó változtat valamely elem egyik adatán, akkor azt minden felhasználónak 1mpen belül észlelnie kell, aki éppen a listát nézni.

Egy ötletem van rá, de nem tudom, hogy mennyire versenyképes és, hogy mennyire megvalósítható...

Arra gondoltam, hogy egy cron fogja lekérdezni az adottakat és az készít a tárhelyre egy php filet, ami tárolni fogja ezeket, és minden felhasználó a tárhelyen lévő php fileból olvassa ki ezeket másodpercenként, így csak 1*50 lekérdezés lenne másodpercenként.

Ez mennyire lenne életképes?

2013. okt. 31. 17:54
 5/12 anonim ***** válasza:
egész addig életképes amíg minden felhasználó ugyan azt kapja, és megfelel, hogy a cron csak percenként fut le.
2013. okt. 31. 18:03
 6/12 anonim ***** válasza:
ja'h és azt se felejtsük el, hogy cron -t nem tudsz minden szerveren futtatni.
2013. okt. 31. 18:05
 7/12 A kérdező kommentje:
Tehát, akkor csak percenként lehet futtatni a cront? Nem lehet megoldani azt, hogy másodpercenként fusson?
2013. okt. 31. 18:06
 8/12 A kérdező kommentje:
Természetesen olyan tárhelyet veszek, ahol van rá lehetőség.
2013. okt. 31. 18:07
 9/12 PHP de kóder! ***** válasza:
elarulod, hogy milyen tipusu oldalrol van szo? hatha a tervezesben tudnank segiteni
2013. okt. 31. 18:26
 10/12 PHP de kóder! ***** válasza:
2013. okt. 31. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!