Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Breadcrumbos kérdés több...

Breadcrumbos kérdés több kategória esetén. Hogyan jelezzem ki az összes kategóriát, amelyben benne van az adott termék?

Figyelt kérdés

Nem a technikai részével van a probléma, sokkal inkább usability-kérdés.

Vagy egy termékem (mondjuk egy csizma), amely több kategóriában benne van, pl:

cipők -> csizmák

téli cuccok -> csizmák

kiránduláshoz -> lábbelik

stb.

Szeretném a navigációs sorban kijelezni, hol van a látogató, hogy visszalépegethessen a fa-rendszerben. Eddig ez nem újdonság.

Viszont az én csizmám benne van három alkategóriában, és azok mindegyikéhez három főkategória tartozik. Ezt hogyan jelenítsem meg a navigációs sávban?

Lehetne azt mondani, hogy session-ben mentsem el az útvonalat, viszont ha keresésről megy a csizmára, akkor nincs útvonal?

Továbbá az sem ártana, ha az illető látná, hányféle megközelítésben érhető el a csizma, hiszen lehet, hogy őt nem is annyira a csizmák érdeklik, hanem mondjuk a téli cuccok. És akkor ott van neki rögtön hozzá egy link.

Mi itt a jó megoldás?

2015. nov. 6. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Én címkéket használnék, vagy legalábbis úgy jeleníteném meg (egymás mellett: "cípők->csizmák", ...).
2015. nov. 6. 15:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Aha, értelek, külön jelenítenél meg minden egyes relációt egymás mellett. Egyetlen baj, hogy tartok tőle, így nagyon hosszú lesz. De még mindig ez tűnik a legtisztább útnak!
2015. nov. 6. 15:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Én vizsgálnám (logolnám), hogy milyen úton jutott el az oldalra illetve hogy miket nézett előtte.
2015. nov. 6. 16:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, mivel egymáson nem lehetnek :D De rakhatod egymás alá is, a címkéket, és akkor nem/függőlegesen lesz hosszú.

Ezt tovább lehet gondolni:

- Csinálhatnál állandó dobozokat a főkategóriáknak (cipők, téli cuccok, etc.), 2 oldalra mondjuk.

- Azon belül felsorolhatod az alkategóriákat (csizmák, etc.)

- És kiemeled félkövéren az épp aktuális alkategóriákat. (Meg akár a főkategóriákat is.)

Persze ha sok főkategóriád van, akkor valószínűleg ez nem járható - de mondjuk olyat lehet csinálni, hogy csak azokat jeleníted meg, amibe beletartozik az adott termék, és lenne külön egy további főkategóriák gomb.

2015. nov. 6. 16:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Én leszarnám az egészet, és írnám, hogy kapcsolódó kategóriák:

cipők -> csizmák téli cuccok -> csizmák kiránduláshoz -> lábbelik

2015. nov. 6. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!