Egyedi weblap? Elméleti síkon?
Sziasztok, html,css,java(jquery) vel foglalkozom elég régóta, és már azt mondom,hogy egész jól megy, tehát szabvány szerint felhúzok egy oldalt(html5)
De most egy szintet szeretnék tovább lépni,egy blogszintet szeretnék elérni,tehát a kinézet az megvan, most ugye egy szerver oldali dolog jönne,mondjuk PHP
Elméleti síkon elmondanátok,hogy hogy kéne kinéznie,egy beküldési felületnek?
Itt gondolok csak belépésre(de ez is egy rejtett menü lenne) sql-be injektálnék egy user-t saját adatokkal, és akkor webes felületen meg belehet küldeni blogbejegyzést.
Ez kb annyiból állna,hogy
Beviteli mező -- > Beviteli mezőbe beírt dolgok mentése adatbázisba(címsor,és tartalom) --> és adatok kiírása adatbázisból.
Kb ennyi lenne a dolgom ? a belépés részét értem,leellenőrzöm az adatokat,és ha minden ok akkor tovább engedem és megjelenik plusz egy menü(bejegyzésírás ) címmel.
Egy weboldalnál felhasználói szinten, ha bele kell nyúlni a kódba, hogy jelszót változtass, az macerás.
Valamint ahogy írták előttem is, csak egy felhasználód lehet, nem tudsz jelszóemlékeztetőt/jelszóváltoztatást kérni az oldaladon (ha nem férsz hozzá a kódhoz ez elég szívás). Ezért is írtam a legelején, hogy nem olyan egyszerű ez.
A beléptetést sem írtad hogy akarod megoldani. Légy szíves kerüld azt a megoldást, hogy jó user/pass páros esetén egy másik oldalra irányít a rendszer (pl index2.php) mert AZ tutira hatalmas biztonsági rés (inkább kapu).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!