Ez jó kinézet blognak?
Most kezdtem el foglalkozni a CSS-el.
Tudom a színösszeállítás nem a legjobb.
Szerintetek jó sablon vagy csináljak másikat???
Köszönök mindent!
<font color=gray><h2><u>Flash-WEB</u></h2></font>
csudálatos dolgok vannak benne
Nincs DOCTYPE, ami meghatározná, hogy melyik DTD szerint legyen az oldalad értelmezve. Ez már egy pofon abból a szempontból, hogy az egyes böngészők másképp fogják feldolgozni az oldalad.
Sima HTML-t használsz XHTML helyett. Sima HTML-ben egyes tag-eknek nincs lezáró párja, pl. <br>. XHTML-ben viszont minden elemet kötelező lezárnod, pl. <br/> Ezeket is javítsd ki.
Érdemes relatív útvonalakat használnod. Megkönnyíti a későbbi fejlesztést. Ha majd saját szerveren fogsz fejleszteni, nem kell majd feltöltés előtt mindig átírogatni az elérési útvonalakat.
Amúgy nagyon szembántó ez a színösszeállítás. Így hirtelen ennyi, a CSS-be nem néztem bele.
Ja igen... Törekedj arra, hogy a HTML kód feladata csupán a tartalom, illetve a honlap szerkezeti vázának tárolása legyen. Kerüld el, hogy a HTML-ben az egyes elemek formázására utaló dolog legyen, pl. ez itt:
<font color=gray><h2><u>Flash-WEB</u></h2></font>
HTML-ben jelezd, hogy annak a H2 elem mely azonosítóval/osztállyal rendelkezik:
<h2 id="site_title">Flash-WEB</h2>
És ennek a formázása a CSS feladata legyen:
#site_title {
color: #656565; /* egy szürke szín */
text-decoration: underline;
}
Atyaúristen.
Volt már itt pár borzalom, de ez azért üt így 2015-ben.
position: right;
height: absolute;
Ezeket nézd át. (#jobb_tartalom) :-)
Nem tudom, hogy eddig hogyan tanultál, de [link]
Most ne a szín összeállítással foglalkozz, hanem inkább a háttértudásra (HTML, CSS). Illetve ajánlom, hogy nézz meg oldalakat, és próbálj hasonlót csinálni tanulás képpen. Majd ha esetleg nem megy, akkor nézd meg, hogy ők hogyan csinálták.
És ahogy a többiek mondták: ne a HTML-el formázz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!