Ki hogyan csinálja? Először a weboldal moduljai, php kód, utána a stílus?
Figyelt kérdés
Tudom hülye kérdés, de kíváncsi lennék, hogy ki hogyan csinálja? 1.backend-frontend vagy 2.frontend-backend? :D2015. aug. 6. 14:07
1/4 anonim válasza:
Backend (alap keret), frontend (külső), backend (kiegészítő funkciók)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, és ha szabad tudnom alap keret alatt mit értesz? :)
2015. aug. 6. 14:24
3/4 anonim válasza:
Ha egyedül dolgozom a projekten, én általában MVC mintát használva készítem el. A lokális webszerveremet olyan konfigurációra állítom, amin majd a production kód is futni fog. Először átgondolom, hogy milyen adatokat szeretnék a szoftverrel kezelni. Átgondolom, hogy ezek az adatok hogyan állnak kapcsolatban egymással. Készítek egy EER diagramot róla pl. MySQL Workbench-csel, amit forward engineer-elek az adatbázisba. Ha ez megvan, készítek egy tervet a szoftverről, annak alrendszereiről (pl. egy UML diagramot) és egymással való kapcsolatukról, amit szintén jól ledokumentálok. Ezt követően választok egy nekem tetsző keretrendszert (pl. Yii Framework). Elkészíttetem vele a szoftver vázkódját, a modell osztályokat, és a modellhez tartozó unit teszteket, amit már a kezdetek kezdetén feltolok source control-ba (pl. Git vagy SVN). Így minden módosításom jól dokumentált lesz, és akármikor visszaállhatok korábbi verzióra, ha elrontanék valamit. Ezt követően szoktam beemelni a websablont is, amivel dolgozni szeretnék, mivel jó lenne azért látni is, hogy mit csinálok. Ezt követően elkezdem leprogramozni az alrendszereket és a hozzájuk tartozó controller-view párokat. Ha minden jól megy a lokális szerveren, mehet fel production-be.
4/4 anonim válasza:
Backend (alap keret) alatt, a saját, vagy más kész tartalomkezelő (CMS) rendszert értem.
Amibe a külsőt kilehet alakítani, majd az extra funkciókat hozzá programozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!