Egy UX Designernek kell tudnia programozni, vagy csak ajánlott?
Sajnos nem vagyok informatikus, viszont mindig is érdekelt a honlaptervezésnek az esztétikai oldala, és úgy látom, hogy a UX deisngerek azok, akik ezt csinálják. Kicsit kutakodtam, és úgy látom, hogy elsősorban különböző szerkesztőprogramokat, analytikai softwareket, használnak, és nem nagyon programoznak. Van itt valaki aki ezzel foglalkozik? Miket kell csinálnia?
Ja és mi a különbség a UI és a UX deisgner között?
Így van, a UX designer főleg a usabilityvel foglalkozik, de neki sem árt egy pici html ismeret, legalább annyira, hogy ne azt mondja, hogy "azt a bigyót rakjuk középre, azt a másik izét meg ennek a valaminek az aljára..." :)
Az idézett cikk elég jó (#1), főként az utolsó két bekezdést tartom jónak.
Köszönöm a válaszokat! :)
A fenti cikket már olvastam, és tényleg látom, hogy nem feltétlenül szükséges a dolog.
A HTML nem programozási nyelv? De akkor micsoda? :D
Hiper Text Markup Language
magyarul úgy fordítják, hogy jelölő nyelv. A weboldal szerkezeti elemeinek megadására és formátumának megadására szolgáló nyelv. Nagyon kevés interakciót kiváltó eleme van (a, submit input), ezért nem nevezhető programnyelvnek, de még scriptnyelvnek sem.
Hogyan lesz valaki UX, UI designer?
Grafikusi végzettség kell hozzá? Vagy informatikusi?
Vagy ez egy ilyen tanfolyamon is megalapozható dolog? Mert láttam ilyeneket. (Jó drágán, persze...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!